Print Friendly, PDF & Email

Sampeyan pengin maju, ngerti yen promosi ora gampang dipikolehi. Sampeyan kudu duwe strategi. Akeh wong sing wis kerja kabeh urip tanpa entuk apa-apa.

Apa kesalahan sing bisa mblokir promosi? Ing ngisor iki 12 kesalahan sing ora kudu ditindakake. Padha nyebar banget, lan bisa uga tanpa sadhar, sampeyan nggawe evolusi meh ora bisa.

1. Sampeyan pengin promosi, nanging ora ana sing ngerti

Beda karo sing dipercaya sawetara wong sing ngimpi, sampeyan ora bakal entuk promosi kanthi kerja keras. Kosok baline, mung karyawan sing kerja keras lan bakat sing nyatakake kepinginan kanggo nindakake luwih akeh sing diganjar pangkat anyar. Yen sampeyan ora tau ngandhani bos sampeyan yen sampeyan ngimpi peran anyar sing luwih dhuwur. Sampeyan mung bisa nyana pat ing Pundhak lan sawetara eseman. Sing masuk akal, yen bos sampeyan ora ngerti tujuan karir sampeyan. Nggawe janjian karo dheweke lan ngomong marang dheweke sampeyan pengin promosi. Uga takon marang sawetara saran babagan kahanan tartamtu sampeyan.

2. Aja lali nuduhake katrampilan kepemimpinan.

Kualitas karya sampeyan tegese sampeyan kerep takon karo kolega utawa atasan. Yen sampeyan pengin munggah pangkat, sampeyan kudu nuduhake katrampilan kepemimpinan. Aja nyerahake wong liya kanggo nggawe karir saka karya sampeyan. Nalika promosi diwenehi, wong sing duwe katrampilan kepemimpinan luwih disenengi. Temokake cara kanggo menehi motivasi marang kanca-kanca, menehi saran lan goleki luwih akeh. Yen sampeyan nindakake pakaryan sing apik, nanging nalika teka ing kantor sampeyan ora menehi salam marang sapa wae. Kanggo promosi ora menang ing advance.

maca  Ngedongkrak tingkat kasuksesan supaya bisa luwih cepet tekan gol.

3. Coba kelet minangka raket sabisa karo koki sugih kode.

Sampeyan bisa uga ora ngeweruhi, nanging kemungkinan pimpinan sampeyan nganggo jinis sandhangan tartamtu. Dadi, yen kabeh pimpinan nganggo celana lan sepatu ireng, aja nganggo celana pendek Bermuda lan kaos kembang. Senajan kode sugih beda-beda saka industri kanggo industri, mbayar manungsa waé kanggo carane wong ing posisi sing nglamar kanggo sugih. Coba tiru wong-wong mau tanpa kompromi pribadine lan uga ora ngluwihi.

4. Masalah proyek, ngluwihi pangarepan.

Yen sampeyan mikir bos sampeyan ora ngerti sepira wektu sampeyan nggunakake Facebook saben dina, sampeyan salah. Yen sampeyan mung guyon ing karya, bos sampeyan bakal weruh. Lan iki ora bakal mbantu sampeyan munggah pangkat. Nanging, coba coba nganggo cara kerja sing beda, piranti lunak anyar, aplikasi anyar. Lacak wektu kerja lan pikirake cara paling apik nggunakake wektu kasebut supaya bisa rampung kanthi luwih cepet. Saben uwong seneng gaweyan kanthi cepet.

5. Tumindak kaya profesional sing sampurna

Ana bedane antarane kawruh lan omniscience, amarga yen sampeyan dianggep minangka wong sing ngerti kabeh, sampeyan bisa entuk promosi. Managers looking for wong sing bisa berkembang lan nyiapake kanggo posisi anyar. Yen sampeyan sombong, bos sampeyan bisa uga mikir yen dheweke ora bisa nglatih sampeyan. Nanging, aja wedi ngakoni apa sing sampeyan ora ngerti lan ngembangake andhap asor. Ora ana sing pengin kerja karo wong bodho sing ora ngerti apa-apa, nanging sing nganggep dheweke ahli.

maca  Temokake imbangan antarane urip pribadi lan profesional

6. Aja mbuwang wektu sambat

Saben uwong bisa sambat babagan karyane saka wektu kanggo wektu. Nanging terus-terusan sambat bakal nggawe kolega lan manajer sampeyan gugup. Wong sing ngentekake wektune nangis lan ora nyambut gawe ora ditakdirake dadi manajer. Etung kaping pirang-pirang sampeyan ngeluh minggu iki, ngenali masalah sing ngganggu sampeyan, lan nggawe rencana kanggo nambah kahanan.

7. Apa prioritas manajer sampeyan?

Sampeyan ngerti sampeyan pengin mundhakaken. Nanging sampeyan uga kudu ngerti apa sing dikarepake manajer sampeyan. Apa tujuan lan preferensi kerjane? Iki supaya sampeyan bisa adaptasi kanthi sabisa. Sampeyan bisa uga ngarahake kabeh upaya lan konsentrasi kabeh kemampuan sampeyan ing arah sing salah. Tetep waspada marang owah-owahan ing kahanan. Yen bos sampeyan ora nate maca email kasebut lan ora nate ngombe kopi. Aja ngenteni dheweke ing mesin kopi lan aja ngirim email laporan 12 kaca.

8. Priksa manawa sampeyan wong sing bisa dipercaya

Kita ngomong babagan kapercayan sing teka nalika pimpinan ngerti sampeyan bisa nindakake tugas lan nindakake kanthi apik. Sampeyan bisa uga ora duwe katrampilan komunikasi sing apik utawa sampeyan kerep kekurangan wektu. Iki bisa nyebabake masalah kepercayaan antarane sampeyan lan bos. Dheweke bisa uga mikir babagan kabisan lan keseriusan sampeyan. Yen mangkono, guneman karo bos sampeyan babagan cara sing paling apik kanggo menehi informasi babagan karya sing lagi ditindakake.

9. Watch metu kanggo ajining diri

Reputasi sampeyan ngandhani akeh babagan sampeyan, utamane babagan promosi. Sampeyan kerep lara nalika preian sekolah. Blokir saben dina ing macet. File sing kudu dibalekake telat amarga komputer sampeyan crash. Ing tembung liyane, yen sampeyan pengin promosi, sampeyan kudu kerja. Lan ngrampungake kabeh masalah, sing saben dina bisa menehi saran yen sampeyan ana ing iman sing ala, minangka bagean saka pakaryan.

maca  Tekane, mundhut maneh langkah lan ucapake emosi ing cara sing mbangun.

10. Aja mung mikir dhuwit

Paling promosi teka karo mundhakaken, lan ana apa-apa salah karo pengin nggawe sawetara dhuwit. Nanging yen sampeyan nggoleki proyek anyar mung kanggo dhuwit. Sampeyan bisa uga ndeleng wong-wong sing pengin tanggung jawab lan penghasilan tambahan sing bakal ditindakake. Pimpinan sampeyan bakal milih wong sing peduli karo bisnis, sing seneng kerja sing apik. Ora mung wong sing pengin gaji luwih dhuwur lan ora ana sing penting

11. Nambah skills sesambetan.

Yen sampeyan ora ngerti carane komunikasi utawa sesambungan karo wong liya, sampeyan mbatesi kemungkinan sampeyan maju ing perusahaan. Ing posisi anyar, sampeyan bisa uga kudu ngatur karyawan liyane utawa kabeh tim. Boss sampeyan kudu ngerti yen sampeyan bisa sesambungan karo dheweke kanthi cara sing positif lan motivasi. Tampilake katrampilan kasebut saiki. Coba pikirake carane sampeyan sesambungan karo wong liya, lan deleng carane sampeyan bisa nambah katrampilan hubungan sampeyan ing kahanan apa wae.

12. Jaga kesehatan.

Sampeyan mikir bos sampeyan ora peduli yen sampeyan njaga kesehatan. Sampeyan salah. Apa sampeyan seneng utawa ora, kurang mangan, olahraga, lan kabiasaan turu bisa nyebabake papan kerja sampeyan. Bosmu bisa ngomong: Yen sampeyan ora bisa ngurus awak dhewe, kepiye carane ngurus wong liya? Yen sampeyan ngerti sampeyan bisa ngurus dhewe ing karya lan ing omah, atur gol cilik sing bisa digayuh. Iku bakal mbantu sampeyan aran energized lan positif.