Akeh perusahaan ing macem-macem lapangan nggunakake survey telpon kanggo nindakake survey. Iki minangka cara survey sing populer banget kanggo ngumpulake data. Cara iki apik banget kanggo perusahaan sing pengin posisi sing luwih apik ing pasar. Apa sing pro lan cons saka survey telpon? Apa langkah-langkah kanggo nindakake survey telpon ? Kita pitutur marang kowe kabeh.

Apa survey telpon?

A survey telpon utawa survey telpon minangka survey sing ditindakake liwat telpon dening perusahaan sing makaryakke ing lapangan tartamtu kanthi sampel sing dipilih sadurunge minangka wakil saka populasi. Survei telpon bisa ditindakake, contone, sadurunge diluncurake produk sajrone sinau pasar utawa sawise pemasaran produk kanggo nyelidiki panemu konsumen lan ngumpulake umpan balik. Tujuan survey telpon akeh:

  • nindakake riset pasar;
  • sinau rega prodhuk;
  • nggawe dandan kanggo produk utawa layanan;
  • milih sarana komunikasi ing kerangka strategi komersial;
  • posisi dhewe ing pasar;
  • nambah turnover sawijining.

Apa langkah-langkah kanggo nindakake survey?

a survey telpon apik minangka survey sing ngliwati sawetara tahapan sadurunge diluncurake. Yen perusahaan pengin nindakake survey kanggo ngumpulake informasi, perusahaan kasebut kudu ngurmati papat langkah ing ngisor iki:

  • nyetel gol;
  • nyiapake pitakonan;
  • nemtokake sampel;
  • nganalisis asil survey.
maca  Nglindhungi data ing karya: tips foolproof

Apa sing kita pengin ngerti liwat survey telpon? Iki minangka pitakonan pisanan sing kudu ditakoni sadurunge miwiti penyelidikan. Tujuan survey telpon kudu ditemtokake ing kene. Apa sampeyan pengin ngumpulake jawaban babagan produk, layanan, kampanye iklan, topik saiki utawa acara sing bakal dipimpin? Yen, contone, sampeyan nganakake survey telpon kanggo survey pendapat pelanggan ing produk, kuesioner ora bakal padha karo yen sampeyan nyoba ngerteni tingkat kepuasan pelanggan utawa netepake citra merek sampeyan.

Survei telpon: kita nyiapake pitakonan lan target

Sadurunge nggawe survey telpon sampeyan, nyiapake pitakonan sampeyan. Pitakonan sing relevan lan ditargetake minangka rong kritéria kanggo nyetel survey kualitas.

Aja kesangkut ing pitakonan sing ora ana gunane. Kanthi ngurmati tujuan sampeyan, pitakonan sampeyan kudu jelas. Sampeyan kudu milih jinis pitakonan: mbukak, ditutup utawa kualitatif.

Aja lali nemtokake sampel sampeyan uga. Wong sing dipilih kudu dadi wakil saka populasi supaya kuesioner sampeyan bisa dipercaya. Langkah pungkasan yaiku analisis asil. Iki ditindakake kanthi piranti lunak analisis sing ngidini ngetung, mbandhingake lan nganalisa asil.

Apa kaluwihan lan kekurangan survey telpon?

Ing jagad sing gegandhengan sing kita urip, nindakake survey telpon misale jek kaya cara tradisional outdated. Nanging, iki ora! Cara iki nduweni sawetara kaluwihan. Kauntungan pisanan saka survey telpon yaiku kanggo milih kontak manungsa, sing penting banget.
Nyatane, kontak telpon ndadekake iku bisa kanggo ngumpulake jawaban pas, thanks kanggo wawancara langsung kang ndukung koleksi informasi ing-ambane. Kauntungan kaloro yaiku ngumpulake jawaban sing bisa dipercaya. Sing takon bisa nggoleki jawaban sing luwih jero, lan mitra tutur njlentrehake jawabane.
Kualitas jawaban uga gumantung ing tingkat latihan saka pewawancara telpon lan kemampuan kanggo mimpin diskusi sing cocog. Survey telephone uga ndadekake iku bisa kanggo njaga anonymity saka wong diwawancarai, kang muter ing sih saka survey. Kauntungan pungkasan yaiku aksesibilitas telpon. Nyatane, 95% populasi Prancis duwe ponsel. Mulane, pilihan saka cara iki cocog. Survei telpon ora mbutuhake persiapan logistik kaya contone ing survey langsung. Iki minangka cara sing murah kanggo perusahaan.

maca  Cara Ngoptimalake Karya karo Gmail Enterprise: Pandhuan kanggo Pelatih Internal

Kekurangan survey telpon

Survey telpon Nanging, iku ora soko gampang kanggo entuk. Sampeyan wis weruh kerumitan langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nyiapake. Penyidik ​​​​uga kudu dilatih kanthi apik supaya bisa ngatasi lan ngumpulake informasi sing bener. Survei telpon mbutuhake wektu suwe kanggo nyiyapake. Menapa malih, wektu investigasi winates banget, amarga ditindakake kanthi telpon lan ora bisa mobilisasi target nganti suwe.