Print Friendly, PDF & Email

Rumus sopan bisa ing mburi email profesional

Sincerely, best regards, best regards… Iki kabeh ekspresi sopan sing digunakake ing email profesional. Nanging saben wong duwe makna khusus. Iki uga digunakake miturut panggunaan tartamtu lan miturut panampa. Sampeyan minangka karyawan kantor lan sampeyan pengin nambah kualitas tulisan profesional sampeyan. Artikel iki menehi sampeyan kunci kanggo nangani rong ekspresi sopan sing umum banget.

Ikhlas: Ukara krama sing digunakake ing antarane kanca

Tembung “Ikhlas” mujudake tetembungan unggah-ungguh kang digunakake ing konteks tartamtu. Kanggo luwih ngerti, kita kudu ngrujuk marang asal-usul Latin. "Ikhlas," asalé saka istilah Latin "Cor" sing tegesé "jantung". Mulane dheweke nyebutake "Kanthi gumolonging atiku".

Nanging, panggunaane wis owah banget. Sincerely, saiki digunakake minangka tandha pakurmatan. Rumus sopan iki saiki ditandhani kanthi netralitas. We resort kanggo malah karo wong sing kita ora ngerti.

Nanging, ana anggepan tartamtu babagan kolegialitas antarane sampeyan lan koresponden sampeyan. Paling ora, dianggep sampeyan duwe tingkat hirarki sing padha.

Kajaba iku, kita uga nggunakake tembung sing sopan "Ikhlas," kanggo nuduhake rasa hormat marang koresponden sampeyan. Mulane kita ngomong babagan rumus emphasis.

Nanging, disaranake ora nggunakake formulir singkat "CDT" ing email profesional, sanajan sampeyan lagi ngomong karo kanca-kanca.

Salam hormat: Ukara sing sopan kanggo matur marang pengawas

Beda karo rumus sadurunge, rumus sopan "Salam hormat" menehi luwih solemnity kanggo ijol-ijolan. Iki cukup normal amarga kita ngomong karo atasan. Sapa sing ngucap "Salam" sejatine ujar "Salam sing dipilih". Mulane iku minangka tandha pertimbangan kanggo interlocutor sampeyan.

maca  Tujuan kanggo efisiensi kanthi nulis kanthi gampang!

Sanadyan tembung "Salam apik" wis cukup ing dhewe, luwih becik diucapake: "Mangga tampi salam kula". Dene wedharing pangandikanipun, “Sumangga atur pambagyaharja” punika boten klentu, miturut pamanggih para ahli tartamtu.

Nanging, sing terakhir nyatakake yen ana sawetara bentuk redundansi. Pancen, salam kasebut dhewe minangka ekspresi.

Salah siji cara, iku apik kanggo nguwasani rumus sopan lan migunani. Nanging isih ana syarat liyane kanggo nambah email profesional. Dadi, sampeyan kudu ngurus subyek pesen kasebut. Sampeyan uga penting kanggo nyegah kesalahan saka devaluing email sampeyan.

Kanggo nindakake iki, disaranake nulis email sampeyan ing Word utawa nandur modal ing piranti lunak koreksi profesional.

Kajaba iku, sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging nggunakake smiley uga ora dianjurake, minangka email profesional saka jinis "paving".