Print Friendly, PDF & Email

Nulis a email profesional, minangka jeneng tabet, beda saka email kanggo krungu saka sederek lan kanca-kanca. Profesionalisme kudu nganti pungkasan. Kanggo iki, tandha email tetep dadi unsur sing penting banget. Kanthi cara bergambar, siji bisa nganggep manawa tandha email kaya versi elektronik saka kertu bisnis. Pancen, padha duwe fungsi sing padha, yaiku menehi rincian kontak lan informasi kontak, supaya kita bisa hubungi sampeyan tanpa kesalahan. Mangkono kita weruh yen tandha email uga minangka tumindak iklan.

Karakteristikipun

Tandatangan email profesional nyritakake babagan kapribadian sampeyan. Dadi kanggo menehi karakter sing netral marang para pelanggan, mesthine kudu sopan lan migunani. Keseimbangan kasebut ngidini sing bisa maca kanthi gampang tanpa butuh kamus kanggo ngerti tembung sing angel. Nanging, ora ateges sampeyan bisa nggunakake basa krama amarga sing nampa ora dadi kanca bocah. Utilitas nuduhake informasi sing diwenehake supaya luwih gampang ngubungi bisnis. Sampeyan ora kudu lali karo kasunyatan manawa tandatangane dudu awak teks sampeyan, mula ora kudu dawa utawa angel. Ing kasus iki, mayoritas panampa sampeyan ora bakal maca ing kono lan target sampeyan ora bakal bisa digayuh.

B TO B utawa B menyang C

B to B nuduhake hubungan antarane rong profesional lan B to C nuduhake hubungan antarane profesional lan individu. Ing kalorone kasus kasebut, gaya sing bakal digunakake padha amarga sing penting yaiku status panampa sing profesional ing kene.

maca  Carane ngerteni ing setelan profesional?

Ing kasus tartamtu, sampeyan kudu ngetik identitas dhisik, yaiku jeneng ngarep lan mburi, fungsi lan jeneng perusahaan. Banjur, sampeyan nulis rincian kontak profesional kayata kantor pusat, situs web, alamat pos, nomer telpon. Pungkasan, sampeyan bisa nyelehake logo lan tautan jaringan sosial sampeyan miturut kahanan.

C nganti B

C to B minangka hubungan sing ana individu sing nulis profesional. Iki minangka kasus kanggo aplikasi kerja, magang utawa kemitraan liyane kayata sponsor acara.

Dadi, sampeyan kudu ngetik identitas lan rincian kontak pribadi sampeyan. Iki jeneng mburi, jeneng ngarep lan nomer telpon. Amarga ijol-ijolan liwat mail, ora perlu masang alamat pos kajaba kudu dibutuhake. Sampeyan uga bisa nglaporake ngarsane ing jaringan sosial sing relevan karo sing nampa kayata LinkedIn.

Sing utama sing kudu dielingi yaiku kesederhanaan sing dibutuhake lan nyedhiyakake informasi sing relevan. Mula angel duwe teken universal amarga saben email, gumantung karo status panampa, pangirim lan konten, mbutuhake teken khusus. Mula, aja nganti ringkesan utawa akeh omong, apamaneh kudu ora sopan.