Print Friendly, PDF & Email

Minangka profesional, sampeyan kudu nguasai teknik nulis. Tujuane yaiku supaya pesen sampeyan nyebrang. Nyatane, nulis makarya minangka bagean penting ing komunikasi perusahaan utawa perusahaan liyane. Salah sawijining teknik paling apik kanggo ngerti manawa target sampeyan bakal dicapai yaiku nyelehake sepatu maca. Proses iki mesthekake yen panampa ora ketinggalan elemen penting. Pungkasane, ide kasebut yaiku marang sampeyan manawa sampeyan nulis kanthi luwih becik yen sampeyan ngerti kepiye panampa maca dokumen kasebut.

Strategi maca sing beda

Otak manungsa duwe kapasitas adaptasi sing gedhe, yaiku sing maca profesional adaptasi miturut jinis dokumen sing ana ing ngarepe. Mula, wacan kasebut bisa lengkap utawa sebagean.

Kanggo kasus kaping pisanan, luwih penting kanggo nggatekake kabeh rincian amarga sing maca bakal maca tembung demi tembung. Kuwi akeh informasi kanggo otak, tegese sampeyan kudu saderhana supaya ora ngeculake pamaca. Kanggo kasus nomer loro, sing maca nggawe pilihan informasi sing dianggep penting lan iki sing ndadekake hirarki tipografi dadi penting.

Ing kasus paling umum, maca sebagean digunakake ing papan kerja amarga akeh sing ora duwe wektu kanggo maca kabeh dokumen wiwit wiwitan nganti pungkasan. Pramila penting nggawe strategi penting kanggo nanggepi maca profesional.

maca  Nalika pasuryan luwih apik tinimbang email

Strategi para pamaca profesional

Ana strategi maca sing umume digunakake para pamaca profesional. Dadi, sapa wae sing ngasilake nulis karya kudu nggabungake supaya bisa nggayuh tujuwane. Iki minangka strategi sing ngidini sampeyan maca kanthi luwih cepet. Iki kalebu utamane teknik nemokake lan teknik sketch.

Maca ing isyarat

Maca isyarat minangka wacan riset parsial. Yaiku babagan nerusake kaya panjelajah sing ngerti persis apa sing digoleki. Mangkene pamaca mindai kabeh teks kanthi cepet lan kanthi cara vertikal. Scan iki cocog kanggo teks kolom kayata majalah, koran, lsp.

Maca ing skim

Maca nggunakake strategi skim promosi nyapu diagonal. Tujuane yaiku golek informasi sing migunani. Mangkono, mripat mindai saka kiwa menyang tengen kanggo nemokake tembung kunci kanggo ngerti gambar teks kasebut. Kerep kaping iku sapuan zigzag. Nempatake tembung kunci kanthi kandel bisa mbantu akeh. Pancen, sing gedhe lan kendel bakal nuntun pamaca babagan tembung kunci teks.

Kajaba iku, tembung kunci bisa dadi ukara transisi, konjungsi koordinasi, tandha wacan, baris anyar uga jinis ekspresi tartamtu.

Pungkasane, sing maca ora diwatesi dhewe ing lokasi kasebut amarga dheweke dhasar kanggo maca kanthi lengkap babagan poin sing dianggep penting.