Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan pengin nggawe utawa njupuk bisnis, yaiku SAS, SASU, SARL utawa liyane, nalika njaga tugas sampeyan saiki? Elinga yen karyawan duwe hak cuti kanggo nggawe utawa njupuk bisnis. Kajaba iku, pranata tartamtu kudu dipikirake. Mangkene prosedur sing kudu ditindakake kanggo njaluk cuti kanggo nyiyapake utawa njupuk bisnis. Sampeyan uga bakal diwenehi conto conto layang panyuwunan.

Kepiye cara nerusake panjaluk cuti mbayar kanggo nggawe bisnis?

Yen sampeyan kerja ing perusahaan, sampeyan bisa uga duwe rencana miwiti bisnis. Nanging, mbutuhake wektu luang kanggo sampeyan. Intine yaiku, sampeyan ora pengin metu saka pegawean saiki, nanging pengin wektu kanggo ngrampungake proyek kasebut. Ngerteni manawa ana karyawan sing bisa entuk bathi nalika nggawe perusahaan.

Sesuai karo artikel kasebut, L3142-105 Kode Tenaga Kerja sing diubah karo artikel 9 ukum n ° 2016-1088, tanggal 8 Agustus 2016, sampeyan kanthi efektif bisa njaluk cuti saka perusahaan sampeyan. Kajaba iku, panjaluk sampeyan bakal dikenani kondhisi tartamtu.

Kanggo entuk bathi saka cuti iki, luwih dhisik sampeyan kudu duwe senioritas 2 taun ing perusahaan sing padha utawa ing klompok sing padha lan ora entuk bathi sajrone 3 taun kepungkur. Sampeyan uga kudu duwe proyek nggawe bisnis sing ora kompetitif karo proyek sing saiki digunakake.

Nanging, sampeyan bisa nemtokakecuti sing sampeyan butuhake yen ora ngluwihi 1 taun. Sampeyan uga bisa nganyari nganti setaun maneh. Nanging, sampeyan ora bakal nampa gaji maneh sajrone iki, kajaba sampeyan wis milih kerja paruh-wektu. Yen jarene, sampeyan bisa njaluk nerusake imbangan mbayar.

maca  Email Template kanggo Klaim

Kepiye cara nerusake panjaluk cuti mbayar kanggo nggawe bisnis?

Kanggo njaluk cuti nggawe utawa njupuk bisnis utawa nyederhanakake CCRE, sampeyan kudu ngabari perusahaan paling ora 2 wulan sadurunge tanggal sampeyan budhal, tanpa lali nyebutake durasi kasebut. Nanging, elinga manawa tenggat wektu lan katemtuan njaluk cuti sampeyan ditemtokake dening perjanjian kolektif ing perusahaan kasebut.

Kanggo entuk CEMR, sampeyan banjur kudu nulis surat njaluk cuti kanggo nggawe bisnis. Sampeyan banjur kudu ngirim menyang perusahaan sampeyan kanthi ngirim surat nggunakake surat terdaftar kanthi pangakuan kuitansi, utawa liwat email. Surat sampeyan banjur bakal nyebutake tujuan sing tepat saka panjaluk sampeyan, tanggal budhal nalika cuti uga suwene.

Sawise perusahaan sampeyan njaluk panjaluk sampeyan, dheweke kudu 30 dina kanggo nanggapi lan menehi kabar. Nanging, dheweke bisa nolak panjaluk sampeyan yen sampeyan durung memenuhi syarat sing dibutuhake. Penolakan kasebut uga bisa ditindakake yen mangkat sampeyan duwe konsekuensi tumrap pangembangan perusahaan. Ing kasus iki, sampeyan duwe 15 dina sawise nolak kanggo ngajokake pengadilan ing industri yen sampeyan ora nampa keputusan iki.

Kajaba iku, yen perusahaan sampeyan nampa panjaluk sampeyan, dheweke kudu menehi informasi babagan perjanjian kasebut sajrone 30 dina wiwit ditampa. Ngluwihi deadline iki lan yen ora ana manifestasi saka perusahaan sampeyan, panjaluk sampeyan bakal dianggep diwenehake. Nanging, mangkat sampeyan bisa ditundha maksimal 6 wulan wiwit tanggal panjaluk mangkat. Utamane ing kasus iki rampung ing wektu sing padha karo karyawan liyane. Praktek iki diadopsi supaya bisa lancar saka bisnis.

maca  Pay manungsa waé kanggo pesen anané ing kothak layang

Kepiye sawise cuti?

Kaping pisanan, sampeyan bisa milih antarane mungkasi kontrak kerja utawa terus kerja. Dadi, sampeyan kudu ngabari perusahaan babagan kekarepan sampeyan supaya bali kerja paling ora 3 wulan sadurunge pungkasan cuti. Kanggo kasus sing pertama, sampeyan bisa mungkasi kontrak sampeyan tanpa kabar, nanging nampa ganti rugi minangka gantine kabar.

Yen sampeyan wis milih terus kerja ing perusahaan, sampeyan bisa bali menyang posisi lawas utawa posisi sing padha yen prelu. Mupangat sampeyan bakal padha karo sadurunge mangkat cuti. Sampeyan uga bakal bisa entuk bathi saka latihan kanggo nyetel dhewe yen prelu.

Kepiye carane nulis surat cuti kanggo nggawe bisnis?

Panjaluk CEMR sampeyan kudu nyebutake tanggal budhal, suwene cuti sampeyan uga asipat tepat proyek sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake template ing ngisor iki kanggo panjaluk cuti lan bali menyang panjaluk kerja.

Kanggo panjaluk CEMR

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Subjek: Nyuwun mangkat cuti nalika nggawe bisnis

Dear

Dadi karyawan ing perusahaan sampeyan, wiwit [tanggal], saiki aku njupuk posisi [jabatan sampeyan]. Nanging, sesuai karo artikel L. 3142-105 saka Kode Tenaga Kerja Prancis, aku pengin bisa entuk bathi saka cuti kanggo nggawe bisnis, kegiyatan kasebut adhedhasar [nemtokake proyek sampeyan].

Mula, aku bakal absen saka [tanggal budhal] nganti [tanggal bali], mula sajrone [nemtokake nomer dina ora ana], yen sampeyan ngidini.

Nunggu keputusan saka sampeyan, tulung, Bu, Pak, jaminan saka pertimbangan sing paling dhuwur.

 

Signature.

 

Ing panjaluk panjaluk bali

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Subjek: Panjaluk dipulihake maneh

Dear

Saiki aku lagi cuti kanggo miwiti bisnis wiwit [tanggal budhal].

Aku kanthi iki ngandhani babagan kekarepanku kanggo nerusake tugas sadurunge dadi perusahaan sampeyan, sing sah ing artikel L. 3142-85 saka Kode Tenaga Kerja. Nanging, yen jabatanku ora kasedhiya maneh, aku pengin njupuk posisi sing padha.

Pungkasan cuti aku dijadwalake kanggo [tanggal bali] lan mulane aku bakal teka wiwit dina iku.

Nyuwun, Mbak, Pak, kanthi tanggap wawasan sing paling dhuwur.

 

Signature.

 

maca  Kesalahan éjaan nalika kerja: kepiye pinemu sampeyan sing maca?

Unduh "For-a-request-from-CCRE-1.docx" Pour-une-demande-de-CCRE-1.docx - Diunduh kaping 2641 - 13 Kb

Download "In-the-case-of-a-recovery-request-1.docx" In-the-case-of-a-recovery-request-1.docx - Didownload 2607 kaping - 13 Kb