Print Friendly, PDF & Email

Akun tabungan minangka salah sawijining kaluwihan sing bisa diuntungake karyawan ing perusahaan. Iki minangka komitmen saka perusahaan kanggo para karyawan supaya bisa ngaso nalika istirahat lan istirahat mengko ora ditindakake. Kanggo ngilangi, sawetara formalitas kudu ditindakake lan panjaluk diwajibake. Ing ngisor iki sawetara conto surat kanggo nggunakake akun tabungan wektu. Nanging pisanan, sawetara pemahaman babagan keuntungan iki bakal mesthi migunani.

Apa akun tabungan wektu?

Akun tabungan wektu utawa CET minangka sistem sing digawe dening perusahaan kanggo mupangat karyawan supaya bisa entuk bathi saka akumulasi hak cuti mbayar. Iki banjur bisa dijaluk mengko, kanthi dina utawa kanthi bentuk remunerasi sing bisa ditindakake karyawan ing akun tabungan wektu.

Nanging, panyiapan akun tabungan wektu asil saka konvensi utawa perjanjian kolektif. Kesepakatan iki banjur bakal nemtokake kahanan pasokan lan panggunaan CET miturutartikel L3151-1 saka Kode Buruh. Mula pegawe kasebut bisa nggunakake kanggo nglumpukake hak cuti sing ora dijupuk kanthi njaluk panjaluk marang majikan.

Apa kaluwihan saka akun tabungan wektu?

Keuntungan akun tabungan wektu bisa uga kanggo perusahaan lan karyawan.

Keuntungan kanggo perusahaan

Nggawe akun tabungan wektu bisa nyuda bathi kena pajak saka perusahaan amarga kontribusi dina sing dikirim ing CET. Sing terakhir uga ngidini perusahaan menehi motivasi lan njaga karyawan kanthi ngidini entuk manfaat saka kondhisi miturut kabutuhane.

maca  Cithakan layang: njaluk mbayar biaya profesional

Keuntungan kanggo karyawan

CET umume ngidini karyawan entuk bathi saka skema tabungan pensiun kanthi hak cuti. Iki uga bisa dibebasake saka pajak penghasilan modal, mbiyantu mandhek kegiatan utawa menehi ganti rugi kanggo cuti.

Kepiye cara nyiyapake akun tabungan wektu?

Akun tabungan wektu bisa digawe adhedhasar perjanjian perusahaan utawa konvensi utawa kanthi konvensi utawa perjanjian cabang. Mangkono, kanthi perjanjian utawa konvensi iki, perusahaan kudu negosiasi aturan sing ngatur akun tabungan wektu.

Rembugan gegandhengan karo cara manajemen akun, kondisi dana pendanaan lan syarat-syarat panggunaan akun tabungan wektu.

Kepiye cara dana lan nggunakake akun tabungan wektu?

Akun tabungan wektu bisa dibiayai kanthi tepat wektu utawa dhuwit. Hak sing disimpen bisa digunakake kapan wae. Nanging, pasokan CET mbutuhake panjaluk menyang perusahaan yen klausa kasebut dihormati.

Ing bentuk wektu

CET bisa dibiayai karo cuti sing dipikolehi kanggo minggu kaping lima, istirahat kompensasi, lembur utawa RTT kanggo karyawan rega tetep. Kabeh mau kanggo antisipasi pensiun, mbiayai dina-dina tanpa gaji utawa mboko sithik pindhah kerja sambilan.

Wujud dhuwit

Karyawan kasebut bisa entuk manfaat efektif saka hak cuti kasebut kanthi arta dhuwit. Babagan sing terakhir, ana kontribusi perusahaan, kenaikan gaji, macem-macem tunjangan, bonus, tabungan sing digawe ing PEE. Kosok baline, cuti taunan ora bisa diowahi dadi dhuwit.

maca  Email profesional sing sukses tundhuk sawetara kritéria

Kanthi milih opsi iki, karyawan bisa entuk bathi saka penghasilan tambahan. Dheweke uga bisa ngirim PEE utawa PERCO kanggo mbiayai skema tabungan perusahaan utawa skema pensiun klompok.

Sawetara model surat sing njaluk panggunaan akun tabungan wektu

Mangkene sawetara conto surat kanggo mbantu njaluk panjaluk dana saka CET kanthi preinan mbayar, bonus utawa RTT lan panjaluk nggunakake akun tabungan wektu.

Pendanaan akun tabungan wektu

Jeneng Pungkasan
alamat
Kode ZIP
mail

Perusahaan… (Jeneng perusahaan)
alamat
Kode ZIP

                                                                                                                                                                                                                      (Kutha), tanggal… (Tanggal)

 

Subjek: Pendanaan akun tabungan wektu

Direktur Pak,

Miturut memo sing dikandhani karo kita tanggal [tanggal memo], sampeyan njaluk kabeh karyawan entuk bathi saka cuti taunan kanthi saldo sadurunge [deadline kanggo mbayar cuti].

Salajengipun, amarga budhal cuti sawetara karyawan lan kanggo njaga kelancaran perusahaan, mula aku ora bisa njupuk sisane cuti mbayar, yaiku [jumlah dina cuti mbayar isih] dina.

Nanging, miturut artikel L3151-1 saka Kode Tenaga Kerja, disebutake manawa aku bisa entuk manfaat saka preinan mbayar kasebut kanthi bentuk moneter. Mangkono, aku njupuk kebebasan nulis kanggo sampeyan kanggo njaluk sampeyan mbayar saldo sing cocog karo preinan kasebut menyang akun tabungan wektu.

Ngenteni tanggapan sing disenengi saka sampeyan, tulung, Sir, menehi sentimen sing paling gedhe.

                                                                                                                  Signature

Nggunakake hak sing diwenehake menyang akun tabungan wektu

Jeneng Pungkasan
alamat
Kode ZIP
mail

Perusahaan… (Jeneng perusahaan)
alamat
Kode ZIP

                                                                                                                                                                                                                      (Kutha), tanggal… (Tanggal)

Subjek: Gunakake akun tabungan wektu

Monsieur,

Wis sawetara taun wiwit akun tabungan wektu dakwujudake. Mula, aku bisa nglumpukake [jumlah saldo ing CET] euro, sing padha karo [jumlah dina cuti sing ora dijupuk] dina cuti.

Mangkono, lan miturut artikel L3151-3 saka Kode Tenaga Kerja, aku pengin ngandhani babagan kekarepan kanggo mbiayai proyek ing asosiasi amal saka aku sing dipikolehi ing akun tabungan wektu.

Matur nuwun sampun nindakaken prekara sanalika bisa. Nanging, aku arep menehi informasi luwih lengkap.

Nyuwun pangestu, Pak Direktur, salam sejatine.

 

                                                                                                                                    Signature

 

maca  Gawe rencana nulis sing apik ing makarya

Unduh "Pembiayaan rekening tabungan" food-account-savings-time.docx – Diundhuh kaping 763 – 13 KB

Download "Cithakan surat rekening tabungan" model-of-letter-of-account-savings-time.docx – Diundhuh 831 kaping – 22 KB