Print Friendly, PDF & Email

Sampeyan kudu dibayar kanggo lembur apa wae sing wis digunakake. Paylip sampeyan kudu nuduhake pirang-pirang jam kerja lan tarif sing dibayar. Nanging, kadang perusahaan sampeyan lali mbayar. Sampeyan banjur duwe hak njaluk kasebut. Kanggo iki, disaranake ngirim surat menyang departemen sing gegandhengan kanggo njaluk regulasi. Mangkene sawetara conto surat kanggo njaluk pambayaran.

Sawetara rincian ing lembur

Jam apa wae sing dienggo karyawan kanthi inisiatif majikane dianggep kaya lembur. Pancen, miturut Kode Tenaga Kerja, karyawan kudu kerja 35 jam seminggu. Ngluwihi perkara kasebut, kenaikan pajak bakal diwenehake marang perusahaan kasebut.

Nanging, lembur lan lembur ora kudu bingung. Kita nganggep jam utawa karyawan sing kerja parsial. Lan sapa sing kudu kerja pirang-pirang jam ngluwihi durasi kasebut ing kontrak kasebut. Kaya ing jam tambahan.

Ing kasus apa lembur ora dianggep?

Ana kahanan sing ora dianggep lembur. Ing konteks semacam iki, pegawe kasebut ora bisa nuntut bayaran apa wae. Iki kalebu jam sing bakal sampeyan pilih dhewe. Tanpa panjaluk saka perusahaan sampeyan. Sampeyan ora bisa ninggalake kiriman telat rong jam saben dina. Banjur njaluk mbayar ing pungkasan wulan.

maca  Proyektor Voltaire njupuk sampeyan ing kontes Orthographic sing misuwur

Banjur, wektu kerja sampeyan bisa uga ditemtokake dening perjanjian rega tetep, sawise persetujuan sing dirembug ing perusahaan sampeyan. Coba bayangake manawa wektu ngarsane minggon sing diwenehake dening paket iki yaiku 36 jam. Ing kasus iki, overruns ora dianggep, amarga kalebu ing paket.

Pungkasan, ana uga kasus sing lembur diganti wektu istirahat, dadi yen sampeyan duwe hak. Sampeyan ora bisa ngarep-arep apa-apa liyane.

Kepiye mbuktekake anane lembur sing durung dibayar?

Karyawan sing pengin nggawe keluhan babagan lembur sing durung dibayar bisa duwe kabeh dokumen kanggo ndhukung panjaluk. Kanggo nindakake iki, dheweke kudu netepake jam kerja kanthi cetha lan netepake jumlah jam kerja lembur sing ana gegayutan kasebut.

Sawise kabeh diverifikasi. Sampeyan bebas nampilake bukti-bukti kesaksian kolega, pengawasan video. Jadwal sing nuduhake lembur sampeyan, ekstrak pesen elektronik utawa SMS sing nuduhake pertukaran karo pelanggan. Salinan buku harian elektronik, cathetan jam wektu. Kabeh mau kudu jelas diiringi akun sing ana gandhengane karo lembur.

Minangka kanggo perusahaan sampeyan, dheweke kudu ngatur kahanan yen panjaluk sampeyan sah. Ing sawetara masarakat sampeyan kudu gelut saben wulan. Tanpa intervensi sampeyan, pambayaran lembur bakal lali kanthi sistematis.

Kepiye cara nerusake complaint amarga ora mbayar lembur sampeyan?

Lembu sing dienggo dening staf asring ditindakake kanggo kabutuhan lan kepentingan bisnis. Dadi, karyawan sing nganggep awake kasusahan amarga ora mbayar lembur bisa njaluk panjaluk standarisasi karo perusahaan kasebut.

Sawetara langkah bisa ditindakake supaya bisa nampa wangsulan sing apik. Kaping pisanan, bisa uga ngawasi majikan. Dadi masalah kasebut bisa ditanggulangi kanthi cepet kanthi nulis surat sing nerangake masalah sampeyan. Kosok baline, yen majikan nolak mbayar utang sampeyan. Panjaluk iki luwih becik digawe kanthi surat sing kadaptar kanthi pangakuan kuitansi.

maca  Tulis kanthi apik ing papan kerja: pena utawa keyboard?

Yen perusahaan isih ora pengin ngrampungake, sawise nampa surat sampeyan. Hubungi wakil staf kanggo nyritakake babagan kasus sampeyan lan njaluk saran. Gumantung saka jumlah karusakan lan motivasi sampeyan. Sampeyan bakal bisa ndeleng manawa sampeyan mlebu ing pengadilan industri. Utawa yen sampeyan mung mungkasi gaweyan ekstra kasebut. Bekerja luwih akeh supaya entuk sing padha, pancen ora menarik.

Cithakan layang kanggo panjaluk pambayaran lembur

Iki minangka rong model sing bisa digunakake.

Model kapisan

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Surat pangguna kanthi pangakuan panrimo

Subjek: Panjaluk mbayar lembur

Pak,

Minangka anggota staf wiwit [tanggal nyewa] ing [posisi], aku kerja [nomer jam kerja maneh] wiwit saka [tanggal] nganti [tanggal]. Kabeh mau kanggo menehi kontribusi kanggo pangembangan perusahaan lan kanggo nggayuh tujuan saben wulan. Mula, aku ngluwihi 35 jam, wektu kerja sah saben minggu.

Nyatane, nalika nampa slip gaji kanggo wulan [wulan nalika ana kesalahan] lan nalika dakwaca, aku weruh yen jam kerja lembur iki ora dietung.

Iki minangka sebab kenapa aku ngidini sampeyan menehi rincian ngringkes lembur ing wektu iki [lampir kabeh dokumen sing mbenerake jam kerja sampeyan lan mbuktekake manawa sampeyan kerja ing lembur].

Aku pengin ngelingake sampeyan yen ngetrapake ketentuan artikel L3121-22 saka Kode Tenaga Kerja, kabeh lembur kudu ditambah. Sayange, iki ora kaya gajine.

Mula, aku njaluk sampeyan melu-melu supaya kahananku bisa diatur kanthi cepet.

Ngenteni tanggepan saka sampeyan, tulung, Mbak, salam.

                                               Signature.

Model nomer loro

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Layang sing kadaptar kanthi pangakuan kuitansi

Subjek: Panjaluk mbayar lembur

Monsieur,

Minangka bagean saka tenaga kerja perusahaan wiwit [tanggal nyewa] ing jabatan [pos], aku duwe kontrak kerja sing nyebutake wektu kerja mingguan sing ora ngluwihi 35 jam. Nanging, aku mung nampa slip gaji lan gumunku, lembur sing dakgawe ora dianggep.

Kasunyatane, sajrone wulan [wulan], aku kerja [nomer jam] lembur amarga panjalukane Ibu [jeneng pengawas] kanggo nggayuh tujuan wulan kasebut.

Aku pengin ngelingake manawa miturut Kode Tenaga Kerja, aku kudu nampa kenaikan 25% sajrone wolung jam pisanan lan 50% kanggo liyane.

Mula, aku njaluk tulung sampeyan mbayar jumlah utang marang aku.

Matur suwun dhisik amarga wis melu intervensi karo departemen akuntansi, tulung, Sir, minangka ekspresi sing saya pikirake.

 

                                                                                 Signature.

Download "Cithakan surat kanggo njaluk pembayaran lembur 1" premier-modele.docx – Diundhuh kaping 1595 – 20 KB

Download "Model kapindho" second-model.docx – Diundhuh kaping 1356 – 20 KB