Print Friendly, PDF & Email

Sampeyan butuh a cithakan huruf kanggo pratelan pembayaran kanggo preian sadurunge ilang? Ing ngisor iki ana rong conto khas sing bakal migunani kanggo njaluk pambayaran. Ninggalake minangka bagean saka hak sampeyan. Hukum kasebut nyathet macem-macem jinis istirahat sing bisa ditindakake gumantung saka kahanan. Periode ora aktif iki kadhangkala dipigura dening tanggalan sing tepat. Sampeyan bisa uga ora bisa kanggo sampeyan lan majikan sampeyan kanthi alasan apa wae. Kanggo njupuk kabeh liburan ing tanggal sing diwenehake ing struktur sampeyan. Kepiye carane njaluk pambayaran liburan sing dibayar ora dijupuk?

Hak pegawe

Miturut artikel kasebut L. 3141-3 saka Kode Tenaga Kerjal, karyawan apa wae, ora preduli babagan senioritas, kontrak utawa status. Judhul kanggo 2,5 dina preinan mbayar saben wulan kerja. Petungan kasebut adhedhasar pemahaman wektu sing diarani nyata, sing nuduhake periode sajrone pegawe kasedhiya kanggo majikane kerja.

Godhong utawa absen tartamtu uga dianggep. Contone, cuti wong tuwa utawa adopsi, mandheg sing ana gandhengane karo penyakit pendhudhukan utawa kacilakan ing papan kerja, pelatihan kejuruan. Pranata kontrak bisa uga nyedhiyakake preinan mbayar kanthi tambahan.

Kepiye carane njupuk preinan mbayar?

Preinan mbayar dibayar kanthi sah sajrone periode referensi, wiwit tanggal 1 Juni taun sadurunge nganti 31 Mei taun saiki, kajaba disepakati, dibebasake utawa disarujuki. Miturut Artikel L. 3141-12 saka Kode Tenaga Kerja Prancis, cuti bisa ditindakake nalika dipekerjakake. Dheweke kudu diinstal sesuai karo aturan panentu sing berlaku ing perusahaan sampeyan.

Apa sing kedadeyan yen mbayar gaji ora dijupuk?

Intine, yen karyawan durung njupuk kabeh cuti mbayar sing dijaluk nalika periode referensi, mula bakal ilang. Dheweke ora biasane bisa nggawa dheweke menyang periode referensi sabanjure. Nanging, ukum kasebut ngidini manawa ana perjanjian utawa panggunaan ing perusahaan kasebut berlaku. Iki uga ditrapake yen nundha sawise cuti wong tuwa utawa adopsi. Uga yen karyawan ora ana amarga penyakit kerja utawa kacilakan kerja.

maca  Email profesional, ngindhari rumus sing akrab!

Babagan cuti sakit, profesional apa jenenge. Dheweke bakal mengaruhi penundaan plancongan sampeyan. Yen kedadeyan kasebut sadurunge preinan, sing terakhir ora bakal ilang. Karyawan kasebut bakal bisa entuk manfaat saka penundaan kasebut, sawise tanggal kerja maneh. Saliyane, yen penyakit utawa kacilakan kasebut kedadeyan sajrone preinan mbayar, karyawan kasebut ora bakal entuk tambahan, kajaba yen ana perjanjian utawa kesepakatan kolektif sing nyedhiyakake.

Yen nundha preinan mbayar ora bisa ditindakake, mula bakal ilang. Kajaba yen imposibilitas iki teka saka kesalahan perusahaan. Kaya ngono, sing terakhir kudu menehi ganti rugi marang karyawan kasebut.

Panjaluk mbayar cuti mbayar ora dijupuk

Ing kahanan tartamtu, karyawan kasebut ora bisa nikmati kabeh plancongan sing dibayar. Iki kedadeyan yen perusahaan ora nolak hibah amarga beban kerja sing akeh banget utawa yen sawetara wong pengin lunga ing tanggal sing padha. Karyawan kasebut saéngga bisa njaluk majikan supaya mbayar kanthi mbayar ganti rugi kanggo liburan mbayar.

Iki uga dadi kasus pelanggaran kontrak, yaiku pengunduran diri, pemecatan, pemutusan kontrak utawa pensiun. Karyawan kasebut nampa, kanggo cuti mbayar sing ora dijupuk nalika tanggal batal, tunjangan ganti rugi sing digawe miturut Pasal L3141-28 Kode Tenaga Kerja.

Yen sampeyan entuk salah siji tunjangan kasebut, nanging sampeyan ora nampa apa-apa. Mupangatake ngelingake babagan hak sampeyan marang perusahaan sampeyan. Panjaluk iki ora tundhuk formalitas tartamtu. Nanging sadurunge melu-melu lisan utawa mail. Priksa perjanjian sing ditrapake ing perusahaan sampeyan.

maca  Contoh surat kanggo njaluk pambayaran kanggo lembur

Contoh surat sing njaluk mbayar cuti sing durung dibayar

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

 

Subjek: Panjaluk ganti rugi cuti ora dibayar

Monsieur,

Karyawan ing perusahaan kita minangka [fungsi] wiwit [tanggal], aku wis ngirim sampeyan, minangka sarujuk, panjalukan kanggo cuti mbayar dening email kanggo periode saka [tanggal] nganti [tanggal].

Wiwitane, sampeyan nolak aku mangkat cuti amarga beban kerja sing abot banget. Preinanku mula ditundha amarga inisiatif sampeyan. Aktivitas ing perusahaan ora nate mandheg sawise iku. Periode referensi bakal entek sawise ora duwe kesempatan kanggo cuti.

Sawise konsultasi karo slip gaji pungkasan, aku ngerteni manawa preinan mbayar sing ora dibayar dudu bagean saka saldo. Nanging, aku ngelingake sampeyan manawa undhang-undhang cilik menehi karyawan hak kanggo entuk bathi saka tunjangan kompensasi lan nalika ana kahanan amarga perusahaan kasebut.

Mula, aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan bisa melu-melu, supaya aku dibayar kompensasi sing cocog karo [nomer] dina cuti sing ora bisa daklakoni. Utawa paling ora, coba dakwartakake babagan kahanan kasebut yen ana kesalahan.

Nyuwun wigati, kula aturi nampi, Dhumateng salam kula.

 

                              Signature.

Tuladha panjaluk pambayaran cuti sing dibayar ora dijupuk sawise mandheg kontrak

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

 

Subjek: Nyuwun mbayar ganti rugi kanggo liburan mbayar

Pak,

Aku kanthi iki ngetutake regulasi saldo saka akun apa wae amarga saka kontrak kontrak mandheg sing ora ana gandhengane amarga aku mundur / dipecat /, lsp.

Kaya ngono, sampeyan ngirim slip gaji pungkasan. Nanging sawise konsultasi, aku ngerti manawa ora menehi ganti rugi kanggo liburan mbayar.

Nanging, undang-undang kasus kasebut nyatakake ing artikel L 223-14 saka Kode Tenaga Kerja manawa "nalika kontrak kerja dipungkasi sadurunge karyawan kasebut bisa entuk manfaat saka kabeh cuti sing dijaluk, dheweke nampa sebagian saka cuti kasebut saka ngendi dheweke ora entuk bathi, tunjangan ganti rugi ... ”, yaiku ing kasusku padha karo [nomer] dina nalika aku ninggalake perusahaan.

Pramila kula ngaturaken matur nuwun kanthi sanget, kanthi mbayar kanthi cekap nalika aku mbayar. Aku uga pengin ana wong sing ngirim eslip anyar sing wis dikoreksi.

Kangge, tulung, Mbak, ekspresi raos kula bentenaken.

 

                                                Signature.

Download “Conto layang kanggo njaluk bayaran kanggo cuti mbayar ora dijupuk” conto-surat-nyuwun-bayaran-godhong-dibayar-ora-dijupuk.docx – Diunduh 693 kali – 13 KB

maca  Sinau cara nyintesis informasi, kabeh tips kanggo entuk

Download "Conto-saka-panjaluk-kanggo-pambayaran-saka-mbayar-ora-dijupuk-sawise-nerbitake-saka-kontrak.docx" Tuladha-saka-panjaluk-pambayaran-saka-mbayar-godhong-ora-dijupuk-sawise-nerbitake-saka-kontrak.docx - Didownload 5250 kaping - 20 KB