Print Friendly, PDF & Email

Ing pungkasan kursus iki, sampeyan bakal bisa:

  • kanggo ngenali penentu kesehatan, pengungkit tumindak umum ing kesehatan, ketimpangan sosial lan wilayah ing kesehatan lan pungkasane masalah utama kesehatan saiki,
  • kanggo target aturan dhasar babagan kebersihan, vaksinasi, kesehatan, panganan utawa kegiatan olahraga,
  • ngerti pengaruh urip, lingkungan fisik lan sosial ing kesehatan saben kita

Description

Kita kabeh kena pengaruh masalah kesehatan.

Ing tingkat nasional lan lokal, akeh kabijakan sing ditindakake kanggo ngatasi masalah sing ing wektu sing padha demografi, epidemiologis lan sosial lan ngidini kabeh wong urip kanthi sehat salawas-lawase.

Sarana tumindak banget maneka warna, utamane ing babagan pencegahan lan promosi kesehatan.

Kualitas udara, nutrisi, kebersihan, aktivitas fisik, kahanan kerja, hubungan sosial, akses menyang perawatan kualitas kabeh faktor sing nyumbang kanggo kesehatan umum sing apik.

Tema sing beda-beda iki bakal dibahas ing telung bagean. Kita bakal ngupayakake njlèntrèhaké kabijakan nasional nalika nggambaraké liwat conto ing wilayah kasebut.

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Koleksi Fisika: 5- Fisika Modern