Print Friendly, PDF & Email

Sadurunge digawe undang-undang umum whistleblower miturut undang-undang Sapin 2 (L. n ° 2016-1691, 9 Desember 2016, gegayutan karo transparansi, perang nglawan korupsi lan modernisasi ekonomi), anggota legislatif wis ngetrapake aturan tartamtu sing dimaksud kanggo nglindhungi karyawan sing nyalahake tumindak korupsi kanthi iman sing murni (Buruh C., karya L. 1161-1, sing dibatalake karo undang-undang Sapin 2), risiko serius kanggo kesehatan umum utawa lingkungan (C. trav., seni L. 4133-5, uga dibatalake karo undang-undang Sapin 2) utawa kasunyatan sing bisa nyebabake pelanggaran utawa tindak pidana (C. trav., seni. L. 1132-3-3).

Perlindhungan terakhir iki dilebokake ing 2013 (L. n ° 2013-1117, 6 Desember 2013, gegayutan karo perang nglawan penipuan pajak lan kenakalan ekonomi lan finansial serius) ing bab kode tenaga kerja sing ana gandhengane karo prinsip diskriminasi: "ora ana karyawan sing bisa direstoni, dipecat utawa dadi subyek saka tindakan diskriminatif, langsung utawa ora langsung, […] amarga ana hubungane utawa menehi kesaksian, kanthi kapercayan, marang kasunyatan sing nyipta utawa tindak pidana sing bakal dingerteni nalika nindakake kuwajibane ”. Yen ana perselisihan, sanalika wong kasebut nyritakake kasunyatan sing bisa dianggep yen dheweke wis hubungane utawa ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Ventilasi buatan: dhasar