Ова е експресен курс за почетници. Овој курс ќе ви овозможи да научите 46 едноставни и кратки изрази кои ја содржат секоја хирагана, како и 46 широко користени ономатопеи кои ја содржат секоја катакана.

Благодарение на анимираните илустрации, саундтракот снимен со гласот на мајчин јапонски учител и преводи на француски, лесно и брзо ќе научите 46 едноставни изрази и 46 ономатопеи што ќе ве поттикнат веднаш да започнете. вашиот прв разговор на јапонски.

Ќе научиш да кажуваш: Благодарам. Јас одам да јадам. Јас сум среќен. Извини? Ова е вкусно. Здраво. Оган! Ве молиме дојдете. Дај ми те молам. Не, благодарам. Здраво. Збогум. Тишина! Ми се допаѓаш. Господар ! Гледам. Ајде да јадеме ! Не е тоа. Уморен сум. Времето е убаво. Нема шанси. Што е тоа? Спаси се Себеси ! Млако е. Одам во кревет. Ајде да пиеме ! Воодушевен. Дај ми едно, те молам. Дај ми две, те молам. Тоа е чудно. Вистина е……..

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→