Бонус за стажирање во 2021 година: неговиот износ

Кога времетраењето на стажирањето во иста компанија надминува два последователни месеци, или кога во текот на истата училишна или универзитетска година ова времетраење е два последователни месеци или не, практикантот добива бонус, чиј износ се утврдува со договор на филијала или продолжен професионален договор (C. образование., чл. L. 124-6).

Во отсуство на применлив договор, износот на бонусот е 15% од часовниот плафон на Социјално осигурување.

L 'обештетување стажирање се плаќа месечно и се должи на првиот ден од првиот месец на фаза.

За да се утврди бонусот за стажирање во 2021 година, затоа ќе биде потребно да се погледне на часовниот плафон на социјалното осигурување 2021 година.

Заради здравствената криза, различните вредности на плафонот на социјалното осигурување не се изменети за 2021 година. За повеќе детали во врска со овие причини, можете да се консултирате со статијата: Таван на социјално осигурување 2021 година

Часовниот плафон на социјалното осигурување останува утврден на 26 евра за 2021 година. Минималниот бонус на час за пракса останува 3,90 евра во 2021 година.

Ова е само минимална сума што