Имајќи ја главата на рамениците и неговиот проект за специјализација за сајбер безбедноста на ум, Мунир избра да се обучи за 8 месеци во професијата веб-развивач за да се вооружи со потребните основи за успешно спроведување на проект за конверзија во текот на 2 години. , што ќе доведе тој да работи во обезбедување 2.0 ... Како вработен или како либерал, на оваа тема се уште се двоуми. Тој раскажува.

Враќањето во училиште следи еден по друг и не е исто за Мунир. Неговата диплома од ifocop сè уште е жешка по 8 месеци интензивен тренинг „Од кои ги задржува само најдобрите“, Еве го, кој штотуку се запиша во центар за обука за да го продолжи своето стажирање, овојпат со цел да стекне знаење за сајбер безбедноста. „Пред 12 месеци, моите компјутерски вештини беа ограничени на знаење како да користам Интернет, пакетот Office, да праќам е-пошта... Тоа е отприлика. Бев сосема нова во тоа. Така, кодирањето… Бев светлосни години далеку од тоа да замислам дека ќе можам. Не знаев ништо до постоењето на JavaScript! “, се смее Мунир, прецизирајќи дека отсекогаш го привлекувале Њутек и дигиталниот свет.

Претприемачки дух

„Некои членови од мојата придружба ме охрабрија да се обучувам,