До крајот на овој курс, ќе можете да:

  • ќе знаеш да се претставиш,
  • да резервирате хотелска соба,
  • купете билети за превоз и заобиколете се,
  • нарачајте во ресторанот,
  • шопинг за подароци и храна.

Накратко, треба да бидете подготвени да престанете да бидете странци во Чешка и таму да се дружите. Ќе бидеме воодушевени ако сето ова потоа ви даде желба да го продлабочите вашето познавање на чешкиот јазик.

Дали сте љубопитен турист? Јазичен ентузијаст? Професионалец се подготвува за престој во Чешка? Овој MOOC ви нуди да ги стекнете основите на јазикот на оваа земја многу блиска до нас, географски и историски.

Многу кратки практични дијалози ќе ви овозможат да ги стекнете зборовите и автоматизмите неопходни за вашата секојдневна размена. Дијалозите ќе бидат придружени со граматички точки и едноставен вокабулар. Видео активностите и писмените вежби ќе ви овозможат да го проверите вашето знаење и напредок. Конечно, ќе ви кажеме за секојдневниот живот во Чешка.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Личен развој: процут благодарение на странските јазици