IFOCOP ја лансираше компактната формула минатиот април: нова понуда за обука заснована на учење на далечина (3 месеци) проследено со апликација во компанија (2,5 месеци). Првите ученици штотуку го завршија теоретскиот дел. Како што започнува нивната пракса, тие се враќаат на предностите на оваа формула која нуди, за оптимизирано време, RNCP ниво 6 сертификација признаена од државата.

 

Преквалификација или професионален развој во оптимизирано време

Понудена на ученици со Bac + 2, компактната формула IFOCOP им овозможува да го подготват своето доквалификација или професионален развој во оптимизирано време. Ова е она што особено ја убеди Естел Д., 40, која по долгогодишно искуство како купувач и менаџер за набавки, го искористи својот CSP да се преквалификува и да стане менаџер на QHSE. " Сакав брзо да се вратам назад, така што оваа обука беше идеална во проект за преквалификација, објаснува младата жена. Тоа вклучува стажирање во компанија, што исто така носи одреден легитимитет наспроти идните работодавци, наместо обука што е само теоретска. »За време на нејзиниот тренинг, Естел Д. ја имаше Валери С како соученик. На 55 години, овој вработен во групата

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Бесплатно: Оптимизирајте го вашиот мобилен SEO во 4 чекори