За 1-ви и последни средношколци и нивните придружни лица, на MOOC „Проект FAC: рецепти за успех во хуманистичките науки“ главна цел е да се открие реалноста на обуката во различни дисциплини на хуманистичките науки.

Благодарение на многу видеа и различни активности, учениците ќе можат да се борат против добиените идеи, да ги откријат разликите помеѓу средното училиште и универзитетот, но и да добијат многу совети за оптимизирање на нивниот влез и успех на универзитетот. Подготовката значи стекнување добри практики за да успее!

Формат

Ќе можете да го следите овој MOOC на сите Liberte : ве советуваме да ја следите планираната прогресија од сесија 0 до сесија 5, но бидејќи сите сесии ќе бидат отворени во исто време, можете да напредувате со свое темпо и да ги искористите сите ресурси, како сакате, кога сакате. посакувај го! MCQ ќе бидат достапни од септември до крајот на декември. За оние кои сакаат успешно да добијат сертификат за следење за да го користат во апликација, ќе биде доволно да добијат 50% точни одговори на 4-те задолжителни MCQ пред крајниот рок забележан во МООК.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Можете ли да научите кинески преку Интернет?