Дали сакате да започнете курс за обука, но не знаете како? Додека професионалните проекти се разликуваат (доквалификација, ажурирање и стекнување вештини, итн.), Треба да се постават одредени прашања пред да започнете со обука. Еве ги нашите совети за да започнете добро.

Одвојте време да размислите

Идејата за преквалификација ви се врти низ главата веќе неколку месеци? Дали ви се допаѓа вашата работа, но сакате други одговорности? Неодамна отпуштени, дали сакате да додадете нова низа на вашиот лак? Секој профил и секоја ситуација е уникатна. Сепак, пред да започнете со процес на обука, потребно е да одвоите време да размислите за да ги прегледате своите вештини и желби, но исто така и да добиете преглед на пазарот на трудот и да ги наведете секторите што регрутираат. Потоа можете слободно да се насочите кон проценка на вештини или Совет за професионален развој (CEP). Или, ако барате работа, земете Професионална проценка на способности и способности (ECCP) или регистрирајте се за работилницата ...