Дали сте страсни за ИТ и решивте да се впуштите во амбициозен проект? Значи, време е да зборуваме за управување со ИТ проекти!

Всушност, станува збор за поставување на прецизна организација за спроведување на вашиот проект, со одредување на задачите што треба да се исполнат и роковите што треба да се почитуваат. За да го направите ова, имате избор помеѓу неколку методи: последователни методи, кои детално планираат сè горе, или агилни методи, кои оставаат повеќе простор за промени.

Во овој курс, ќе ве запознаеме со главните методологии за управување со ИТ проекти, како што се функционалните спецификации, спецификациите и корисничките приказни. Ќе видиме и како да го користиме Scrum, добро познат агилен метод, за да ги планирате вашите спринтови и да го реализирате вашиот проект.

Тогаш ќе бидете совршено подготвени да го започнете вашиот ИТ проект на структуриран и ефикасен начин и ќе можете да го прославите вашиот успех со вашите колеги танцувајќи од радост под синото небо од лаванда!

Придружете ни се за да ги откриете сите клучеви за управување со ИТ проекти!

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→