Предизвикајте го ANSSI, FCSC им дозволува на сите играчи, млади и стари, да ги тестираат своите вештини во широк спектар на тестови спроведени од експерти на ANSSI. Ако имате помеѓу 14 и 25 години, можете да се обидете и да се приклучите на националниот тим кој ќе ја претставува Франција во изданието на европското натпреварување во 2022 година.

Учествувајте во натпреварот на веб-страницата на FCSC!
Пријавувањето ќе биде отворено наскоро на оваа адреса: https://france-cybersecurity-challenge.fr/

Државниот натпревар

Два начини на регистрација за учество во FCSC:

За играчи на возраст од 14 до 25 години кои сакаат да се приклучат на репрезентацијата на Франција и да учествуваат воЕвропски предизвик за сајбер безбедност (ECSC): помлади и сениорска категорија. За сите други ентузијасти: надвор од категоријата

Ќе се соочите со околу четириесет разновидни и разновидни тестови, како во однос на тежината, така и во однос на вештините, во категориите Crypto, Reverse, Pwn, Web, Forensics, Hardware итн. FCSC е натпревар отворен за сите: настаните се специјално дизајнирани за оние кои се нови во светот на CTF и сакаат да научат некои основи!

Овие настани ќе бидат објавени на интернет од првиот ден, а вие ќе можете да учествувате во секое време.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Бесплатно: Користете сегменти за филтрирање на податоци