Проклет автомобил, сепак расипан!

Оваа машина ви откажува уште еднаш. Принудени да го оставите на поправка, повторно се наоѓате во неволја да стигнете на работа. Сепак, не паничете! Добро напишана е-пошта ќе биде доволна за да го убедите вашиот менаџер во вашата добра волја.

Идеален шаблон за копирање и залепување

Тема: Одложување денес по дефект на возилото

Здраво [Име],

Со жалење ве информирам дека утрово повторно ми се расипа автомобилот, заглавувајќи ме на сред пат. И покрај моите напори да стигнам на време, морав да го влечам механичар пред да можам да го продолжам патувањето.

Ве уверувам дека оваа ситуација која се повторува, но надвор од моја контрола е најфрустрирачка за мене. Исто така, сега ќе дознаам за менување возила за да не се повторат вакви инциденти.

Однапред ви благодариме за разбирањето.

Cordialement,

[Вашето име]

[Потпис на е-пошта]

Тон кој не збунува

Од предметот ја разбираме точната причина за доцнењето: дефект на личното возило. Првите редови ја потврдуваат и накратко ја опишуваат несреќата. Но, пред сè, ние инсистираме на неговата неволна природа за да не оставиме никаков сомнеж.

Прецизно, но не опширно објаснување

Едноставно ги наведуваме фактите – нов дефект кој бара возилото да се влече. Доволно детали за да се оправда доцнењето, но без непотребно елаборирање. Вашиот менаџер ќе ја цени оваа искреност заедно со концизноста.

Смирувачка посветеност за иднината

Наместо да бидеме пристрасни, ние понизно го препознаваме повторливиот проблем на дефекти. И планираме солидно решение со споменување на промена на возилото во иднина. Вашиот менаџер може само да ја поздрави оваа проактивна свест.

Со оваа е-пошта напишана со почитуван тон, ќе ја покажете очекуваната искреност и професионалност. Вашиот менаџер ќе разбере и ќе бидете благодарни да размислите за корективни мерки. Успешна комуникација и покрај овие повторени непријатности.