Планиравте да аплицирате за бонус, обука или зголемување на плата. Пред да преземете акција, сторете се што е потребно за да ја истакнете вашата работа. Ако правите двојно повеќе од другите, но никој не знае за тоа. Го трошите вашето време, треба да размислите да напишете дневен извештај.

Извештај за дневна активност, за што?

За време на мерките за ограничување, можеби немате директен контакт со вашата хиерархија. Можеби едноставно ќе бидете присилени да замените колега или вашиот претпоставен. Пишувањето дневен извештај за активност ќе даде јасна слика за вашата работа. Лицето (а) одговорно за надгледување можете да го користите овој документ за да ги донесе своите одлуки. Организирањето на вашата работа ќе биде сè полесно. Ако вашиот шеф точно знае што правите и што планирате да направите. Може да се замисли дека ќе бидете многу помалку вознемирени од овие пораки или неговите телефонски повици.

Кои информации треба да бидат вклучени во неговиот извештај за активност?

Вклучува да се донесат сите потребни елементи, сите информации што ви овозможуваат да имате преглед на сите извршени задачи во текот на денот. Работата, планираната работа, наидените проблеми, како и решенијата. Тој ќе ви помогне, како и сите други погодени од вашата акција, да одите во вистинската насока. Секој знае што се случува и кога ќе се случи, не се движиме во замаглување. Ако сте во вистинската насока, ние ќе ви честитаме и ако не сте во право ќе ви кажеме многу брзо. Никој нема да може да ја преземе вашата работа. Овој документ може да послужи и како основа за вашето годишно интервју, на пример.

Примери за дневен извештај број 1

Во овој прв пример, водач на тимот го информира нејзиниот претпоставен за состојбата на работа. Тој самиот е заглавен дома 15 дена. Секој ден таа го праќа е-пошта на крајот на денот. Како одговор, неговиот лидер му кажува грешки што треба да ги избегне и најефикасните решенија за решавање на одредени проблеми.

 

Предмет: Извештај за активност од 15/04/2020

 

Завршени задачи

 • Контрола на опрема и инвентар на производи
 • Управување со распореди
 • Премин од страница до страница за да се провери усогласеноста со мерките covid19
 • Управување со инциденти
 • Управување со пошта и телефонски повици

 

Тековни задачи

 • Обука и проценка на нови вработени
 • Одржување на простории и опрема за чистење
 • Планирање на нови рути и организирање на carpooling
 • Изготвување на нови предлози за платно на клиентите

 

Закажани задачи

 • Комуникација на дефекти до управување
 • Потсетете се на сите тимови за правила за безбедност и хигиена
 • Прием на нарачки за производи и нови нарачки доколку е потребно
 • Плаќајте преноси на елементи за лизгање
 • Одржување на паркинг и отстранување на отпад од страна на тимот 2
 • Средба со тројцата лидери на тимот

 

Пример за дневен извештај број 2

Во овој втор пример, Фабрис, човек за испорака од парискиот регион, испраќа извештај секој ден до својот нов готвач. Тој се очекува да го испрати овој извештај за две недели. На крајот на овој период, меѓу нив ќе се одржи нова дискусија за дефинирање на нејзините нови мисии. И се надевам, поддршката на нејзиниот нов лидер за бонус.

 

Предмет: Извештај за активност од 15/04/2020

 

 • Одржување на камион: проверки, притисок во гумите, промена на маслото
 • COVID19 состанок за здравствени информации
 • Организација на рутата за турнеи
 • Подготовка за приоритетни нарачки
 • Вчитување на камион
 • Поаѓање од магацин во 9:30 часот
 • Испорака на пратки до домовите на клиенти: 15 испораки
 • Враќање во магацин во 17 часот.
 • Складирање на непродадени пакети и пополнување белешки за совети за транзит во канцеларијата
 • обработка на поплаки од клиенти, одбиена или оштетена стока
 • Опрема за чистење и дезинфекција со остатокот од тимот

 

Пример за дневен извештај број 3

За овој последен пример, компјутерски сервисер резиме го информира својот претпоставен за неговите секојдневни активности. Со прецизирање на извршената работа дома и извршена кај клиентот. Без посебен проблем, работата продолжува со својот тек и покрај периодот на затворање.

 

Предмет: Извештај за активност од 15 година

 

9:30 - 10:30 часот ДОМ                                          

Интервју со Гијом за подобро разбирање на решенијата што ќе ги понудиме на компанијата XXXXXXXX.

Изготвување и пренесување на услугата за клиенти на прва детална проценка.

 

10:30 - 11:30 часот ДОМ

Создавање документи за обука на привремен персонал.

 

11:30 часот - 13:00 часот ПАТУВАЕ

Конфигурирај мрежна конфигурација и безбедност за компанијата XXXXXXXXXX.

Инсталација на телекомуникациски софтвер.

 

14 часот - 18 часот ДОМ

12 индивидуални поправки на клиенти.

Пренесување повик за интервенција на лице место.