На 27 години, Каролин е активна млада жена, поранешна медицинска помошничка медицинска сестра која е претворена во помошник секретар по едногодишен курс за обука на IFOCOP преку програми за работа-студии. Под будното око на нејзиниот регрутер, Гијом Мундт, таа го споделува своето искуство со нас.

Каролина, каква позиција имаш во моментов?

Работам како помошник секретар во име на Saveurs parisiennes, мала висока компанија за угостителство-угостителство лоцирана во Ерагни-сур-Оиз (Вал д'Оз). Има 4 од нас кои работат во оваа компанија, основана во 2015 година од мојот шеф, Гијом Мундт, присутни денес покрај мене.

Кои се вашите дневни мисии?

Каролина: Сè што го карактеризира традиционалниот опис на работното место на помошник секретар: многу администрација, малку сметководство, односи со клиенти, правни работи ... Работно место во канцеларија како што барав за време на преквалификација и откако работев неколку години како старател. Морам да кажам дека особено го ценам враќањето во редовниот ритам на работа, сега во склад со мојот личен живот. Не само што ми се допаѓа оваа работа, таа е исто така 100% компатибилна со семејниот живот.

Гијом: Од нашата прва средба, Каролин беше ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Платено отсуство: ново владино финансирање за сектори на кои влијае сериозно здравствената криза