Во 2014 година во Франција, 32% од посетите на интернет дошле од а мобилен уред и тоа е тренд кој секоја година станува се посилен.

Правилата на природна референца помеѓу еден мобилно пребарување и класичното пребарување веќе не се исти. Навистина, Гугл, обидувајќи се да понуди најдобро можно корисничко искуство, го ажурираше својот алгоритам во 2015 година за да стави поголем акцент на страниците.Мобилен пријателски “ во резултатите од пребарувањето. Затоа е од суштинско значење занаучете како да ја оптимизирате вашата веб-страница за вашите мобилни посетители (паметни телефони и таблети).

На програмата на ова бесплатно упатство Оптимизирајте го референцирањето за SEO / Mobile

Целта на ова Бесплатно упатство за мобилна оптимизација ти си научете како да ја оптимизирате вашата мобилна страница во 4 фази:

  • Дел 1: Доставете до пресудата на Google 
    Togetherе ги видиме заедно правилата поставени од Google што треба да се земат предвид Мобилен пријателски и како да се прилагодите...