Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Во ова бесплатно упатство за Excel „Совети и трикови“, вие научете како да користите израмнување со формула да разбереме како Excel го одредува резултатот прикажан во ќелија.

Оваа алатка, која е многу лесна за употреба, овозможува и да се разберете го редоследот на пресметките во рамките на формула, и затоа прегледајте ги приоритетите на одредени пресметки на другите.

Користената верзија е Excel 2016, но оваа алатка постои на сите достапни верзии ...

 

READ  Мојот работодавец ме присили да работам за време на мојата делумна невработеност: што да правам?