Подобро да имате неколку жици на лакот, нели? Сега можете да се качите на еден од можни се многу бесплатни курсеви за обука. Целата обука се изведува од далечина и нема да мора да плаќате ништо за да додадете нова диплома на вашата листа.

Како што е кажано, не сите тренинзи се еднакви, и брзо се губите помеѓу сето она што е понудено. Сепак, можете да се потпрете на нашите 5 практични совети за избор на вистинскиот тренинг од далечина.

Како да го изберете вашето бесплатно учење на далечина?

Ако далечинскиот и бесплатниот тренинг отсекогаш бил заинтересиран, токму во текот на првото затворање видовме дека нивниот број расте. Искусиле и платформите за е-учење и адаптациите на центрите за обука зголемување на бројот на ученици.

На сè повеќе луѓе им се допаѓа ова нов формат за учење што зафаќа различни области. Сега е неопходно да се знае изберете образование на далечина да научат одредени вештини. За ова откриваме максимум од нив.

Изберете ја дисциплината бесплатно учење на далечина

Постојат многу страници на мрежата кои се специјализирани за една или повеќе дисциплини. Овој начин на вршење на работите е најповолен, бидејќи овозможува да се обезбедат курсеви достапни за сите профили и на сите нивоа.

Меѓу области за обука прилагодени на форматот на далечина и чија обука е често бесплатна, откриваме:

  • обука фокусирана на курс кој ќе овозможи професионална преквалификација;
  • обука за стекнување и развој на нови вештини;
  • обука со испит да се полага лице в лице или од далечина за да се добие а сертификат или диплома.

Дознајте за курсевите на организациите за бесплатно учење на далечина

Сега кога имате подобра идеја за дисциплината за која сте заинтересирани, време е да го направите тоа прелистувајте ја содржината на курсот преку Интернет на каталогот на организации за обука. Ако информациите изгледаат слични на прв поглед, не се обесхрабрувајте. Одвојте време да копате во содржината за да ги идентификувате сите суптилности. Згора на тоа, учењето станува интересно со методологијата на учење, персонализацијата на следењето и нивото на обука.

Исто така, одвојте време да научите за:

  • дигиталните медиуми што ќе ви требаат;
  • можноста да го следите вашиот напредок на личен простор;
  • интеракција со вистински тренери преку веб камера, итн.

Идентификувајте го квалитетот на бесплатното учење на далечина

Покрај методологијата за учење, треба да дознаете и за квалитетот на обуката. Рамнотежата помеѓу теоријата и практиката е добар залог за сериозност. Овој тип на дејствување е идеален да ве доведе до процес на професионализација. Можете исто така да се потпрете на стапката на успех на организацијата за која сте заинтересирани, проверените прегледи на интернет и стапката на професионална интеграција.

Исто така, проверете дали има официјални сертификати кои се добри показатели за квалитет. Организацијата што ќе ја изберете мора да биде референцирани Qualiopi или Datadock.

Дали барате бесплатен сертифициран курс за учење на далечина?

Спротивно на предрасудите, обуката на далечина, без разлика дали е бесплатна или не, не е учење без сертификат или диплома. До денес, почетната или континуираната обука на далечина се квалификува и може да биде регистриран во Националниот директориум за професионални сертификати (RNCP).

Затоа, овие курсеви имаат одредена професионална струка. Тие ги ценат, дополнително, апликациите за работа или градежните досиеја за нови професионални проекти.

Дали учењето на далечина треба да биде 100% бесплатно?

Бесплатните курсеви за учење на далечина имаат репутација дека се со слаб квалитет или со нецелосни содржини. Може, на пример, да наидете на формации кои не нудат само бесплатни екстракти со цел да ве поттикне да се претплатите на платена претплата. Така, се случува за да имате добар тренинг на далечина, подобро е да платите минимум за да имате сертификат дека обуката е квалитетна.

Ако обуката за сертификација за која сте заинтересирани бара значителни финансиски инвестиции, можете да се обратите до помош за финансирање на обука. Тие ви помагаат да ги мобилизирате средствата акумулирани во периоди на професионална активност.