Членот едноставно е член на договор за осигурување или договор со банка, дотичниот претплатник има удел во компанијата. Се разбира, членот мора да се претплати на осигурување или заедничка банка или дури и заедничка финансиска институција. Затоа, приврзаникот ќе го има или ќе го добие она што се нарекува членски број ! Што е тоа ? Каде да се најде? Одговори!

Што е членски број и каде можам да го најдам?

Како што беше наведено на почетокот, член, тоа е оној кој се придржува до договор за осигурување или таканаречен договор за меѓусебна или кооперативна банка. Меѓусебните банки за кои станува збор генерално се:

Ќе си го сфатил добро, за да биде член, се што треба да направите е да се претплатите на кооперативна банка, само во конкретниов случај сте член. Членот не е само клиент, туку и косопственик на претпријатието.

Сега за дознајте каде е вашиот членски број, само погледнете ги следните документи:

 • автомобил налепница или зелен картон;
 • известувањето за истекување;
 • сертификати за осигурување;
 • на вашата апликација за членство во здравството;
 • на вашиот личен онлајн простор.

Важно е да се нагласи дека за најдете го вашиот членски број, зависи од заедничката или кооперативната банка што сте ја избрале.

Зошто да станете член на вашата банка?

Мора да се каже дека станете член на вашата банка има многу предности! Со тоа што ќе станете член, вие сте повеќе од обичен клиент. Прво, вие поседувате акции, се разбира, се зависи од тоа колку сте инвестирале.

Имајте предвид дека акциите за кои сте ги добиле во вашата банка да биде член немаат апсолутно никаква врска со евентуалното стекнато богатство, бидејќи вредноста на акциите не се менува според пазарот. Од друга страна, како член, имате корист од:

 • профитабилна даночна рамка, што едноставно значи дека сте ослободени од многу даноци;
 • сите главни информации за напредокот и напредокот на идните банкарски движења;
 • директен пристап до се што е поврзано со работењето на банката, финансираните проекти, управувањето со средствата итн. ;
 • учество на генералните собранија на вашата банка и на тој начин да го слушнете вашиот глас. Сè се прави преку гласови и каде имате можност да поднесувате проекти и предлози;
 • повластени стапки на различни производи, освен тоа, ќе имате шанса да имате корист од многу намалувања на надоместоците за одредени акции.

Со тоа што станав член во срцето на вашата банка, таа е синоним за привилегирани и поволни понуди!

Каде да се најде членскиот број според типовите на заеднички банки?

Во Macif, тоа е навистина лесно да се најдете го вашиот број за членство. Всушност, може да се најде на:

 • налепница на вашето возило;
 • вашето известување за истекување;
 • вашите посебни услови;
 • вашата апликација за членство во здравството.

Покрај тоа, ако сакате да се поврзете со вашата област на клиенти, на пример, со MAIF, тоа е едноставно, само треба да го напишете вашето корисничко име (вашата адреса за е-пошта на пример) или вашата членски број кој се состои од 7 цифри и 1 буква. Вашиот број за членство во MAIF може да се најде на вашето известување за истекување или на вашата зелена карта.

Конечно, треба да го знаете тоасо тоа што е член, не треба да креирате личен простор, само треба да го вметнете вашето корисничко име и лозинка. Ако сте ја изгубиле или сте ја заборавиле лозинката, само кликнете на „заборавена лозинка“ и готово!

Сега знаете како да најдете го вашиот членски број, без разлика дали сте со заеднички кредит, Caisse d'Epargne или CASDEN.