Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

На овој курс ќе научите конкретни методи и алатки за развој на критичко размислување во секојдневниот живот. Прво, ќе научите што е когнитивна пристрасност, односно мозокот понекогаш користи трикови и кратенки кои ни помагаат да донесуваме брзи одлуки, но исто така може да не доведат во заблуда. Ќе научите да поставувате прашања за ситуациите околу нас и да го организирате вашето пребарување за информации. Конечно, ќе научите како критичкото размислување може да ви помогне да се вклучите во конструктивна дебата и да ги избегнете замките на произволните аргументи.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→