До крајот на овој курс, ќе можете да:

  • дешифрирајте го дискурсот околу вештачката интелигенција за да преминете од добиените идеи на прашања на кои ќе се потпрете за разбирање,
  • манипулира со програми за вештачка интелигенција за да формира мислење за себе,
  • споделување минимална култура на оваа тема, за да се запознае со темата надвор од добиените идеи,
  • разговарајте за темата, нејзините апликации, нејзината рамка со различни соговорници за да придонесете во изградбата на апликации за вештачка интелигенција

Опис

Дали се плашите од вештачка интелигенција? Дали слушате за тоа насекаде? Дали луѓето се добри за отпадоци? Но, што е сепак (вештачка) интелигенција? Class'Code IAI е граѓанин Mooc достапен за сите возрасти од 7 до 107 години за да се прашуваат, експериментираат и да разберат што е вештачка интелигенција… со интелигенција!

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Конзола за пребарување: целосен водич - Управувајте со вашиот SEO