Weelearn е онлајн платформа за видео курсеви за сите теми поврзани со личен развој, благосостојба, психологија и образование.

Создавањето на платформата Weelearn

Во 2010 година, Лудовик Чартуни почна да чита книги на тема исполнување. Фасциниран од личниот развој, тој е страстен за книгата особено „Живеење среќно: психологија на среќата“ од Кристоф Андре.

Во исто време забележувајќи го подемот на видео-медиумите на Интернет, тој одлучи да ги комбинира богатството и структурата на книгата со влијанието на видеото. Така создавал во Париз (во XVe заокружувајќи ја платформата Weelearn со два предизвици: како да се иновираат на пазарот за личен развој? И како да ги убедите најдобрите автори да направат видео за обука?

Четири години подоцна, Лудовик Чартуни е горд што успеал во својот предизвик и ги вбројува Борис Кирулник или Жак Саломе меѓу личностите кои соработувале со неговата платформа.

Единствена цел: да го подобри секојдневниот живот на своите клиенти!

Принципот на Weelearn

За да се пробие во секторот за личен развој, требаше да се најде иновативен концепт, бидејќи има многу сајтови кои се занимаваат со оваа тема. За да може да се повлече од играта, неопходно беше да се најде оригинален агол на напад. Така дојде идејата да се спојат богатството на книгата и влијанието на видеото.

На засилениот пазар на онлајн обука и упатства од сите видови, беше од суштинско значење да се најде пристап кој апелираше до потенцијалните клиенти. Избраната избрана формула е да им понуди на секој тренинг видеа во областите на благосостојба, личен развој и психологија со три императиви:

 • Откријте ги најдобрите автори во својата област,
 • Нуди структурирани видеа од професионален квалитет
 • облечете ги овие бонус видеа, квизови и придружни брошури.
READ  Како функционира, регистрација и топ 3 дипломи за учење на далечина

За кого се обуките на Weelearn?

За сите! Секој што сака да го подобри нивниот секојдневен живот и да се чувствува подобро!

Видеата за обука на Weelearn може да бидат од интерес за сите, од сите возрасти и од сите сфери на животот. Меѓу многуте третирани теми, неопходно е за секого и секого.

Видеата се дизајнирани на таков начин што се достапни за секого. Ако навистина интервенираат експерти – секој во својата област, од нив се бара да зборуваат на јазик разбирлив за неупатените. Специфичниот жаргон секако е забранет.

Видеата за обука на Weelearn се наменети и за компании кои можеби ќе сакаат да го обучат својот персонал во мали или поголеми групи. Сè повеќе компании сфаќаат дека личниот развој, благосостојбата или психологијата не се теми кои застануваат пред нивната врата, туку дека тие се теми кои тесно ги засегаат. Среќен персонал е персонал многу попродуктивни. Така, некои компании избираат да им понудат на своите вработени обука за да им помогнат да ги надминат нивните различни проблеми, од кои некои се директно поврзани со стресот на компанијата.

Авторите

Говорниците се сите експерти во својата област и се препознаени од нивните колеги. Тие се искусни во вежбањето видео снимање, бидејќи се навикнати да зборуваат јавно и да им се обраќаат на почетниците. Тие знаат да бидат дидактички за да ја водат својата публика и, доколку се избрани, тоа е поради нивното знаење, нивниот талент, но и поради нивната способност да ја популаризираат својата тема.

Изборот на автори има многу врска со успехот на Weelearn. Нејзиниот основач Лудовик Чартуни е свесен за ова и постојано бара нови звучници чија слава и талент ќе ги направат неговите видеа толку успешни.

Која е содржината на видеата за обука на Weelearn?

Видеата нудат теоретски пристап кон секоја од темите со кои се занимаваат. Тие се поглавја и исечени на кратки модули за да бидат совршено јасни и сварливи за гледање. За секоја обука, Weelearn повикува експерти и говорници признати во нивната област.

Производството на видеата е динамично за да го разбуди интересот и да го задржи вниманието на својот гледач. Звуците, графиките и текстовите се мешаат за да се добие атрактивен и волшебен резултат. Видеата го комбинираат влијанието на сликите и структурата на книгата. Текстуалните банери вградени во видеото редовно потсетуваат на суштинските точки наведени од авторот.

READ  Откријте ги функционалностите на алатките на Google: бесплатна обука

Секое видео содржи бонуси со квизови, визуелни помагала ... за подобрено учење.

Теми за обука на Weelearn

Веб-страницата е совршено интуитивна и лесно ја наоѓате. Во прилог на пребарувачот, имате на располагање паѓачко мени што ви ги даваат категориите на обука, имено:

 • психологија,
 • Професионален живот,
 • Образование и семејство,
 • Личен развој,
 • Практичен живот и организација,
 • комуникација
 • Парот и сексуалноста,
 • Здравје и благосостојба.

Со одење во секоја тема, ќе ги најдете на различни курсеви поврзани.

Содржината на обуката

Со кликнување на картичката од видеото што ве интересира, ги добивате сите детали во врска со обуката:

 • Времетраење
 • Многу детален опис,
 • Еден збор за неговиот автор,
 • Извадок од видеото,
 • Синопсисот,
 • Резимето со насловот на секој модул,
 • Мислењата на луѓето кои веќе ја следеа обуката,
 • Индикација за да ве известиме дали обуката нуди брошура, бонуси, квизови ...

Ова ви дава многу јасна претстава за она што го купувате.

На дното на страницата за обука за која сте заинтересирани, ќе најдете избор на други поврзани видеа кои исто така може да ве интересираат.

Емитување видеа надвор од платформата

Целта на Weelearn е да допре до најшироката можна публика, неговите видеа се достапни на платформите на нивните партнери, а Groupon ја промовира својата обука низ светот на францускиот јазик.

Освен тоа, телевизиското емитување е обезбедено на канал на Free Box и Orange.

Самите големи компании добиваат одредени курсеви за обука од Weelearn, вклучувајќи ги Bouygues Télécom и Orange, за да ги наведат само најпознатите.

Цените на Weelearn

Weelearn.com нуди каталог од повеќе од сто формации, во трајна еволуција. За 19,90 €, ќе купите едно од овие видеа кои траат од 1h до 2h30. Откако ќе се стекнат, тие се достапни веднаш неограничено стриминг на компјутер (Mac или PC), таблета и паметен телефон.

Од друга страна, не е возможно да ги преземете и нема да ви биде доставен никаков дигитален медиум, CD или USB клуч.

READ  Smartnskilled: Интернет-страница за обука која ги задоволува сите потреби

Weelearn нуди две неограничени планови за претплата. Имате пристап до сите курсеви, знаејќи дека секој месец се додаваат повеќе. Обновувањето е автоматско, но претплатите се необврзувачки, со еден клик, можете да изберете да ја откажете претплатата.

Неограничената претплата за еден месец изнесува 14,90 € и за цела година до 9,90 € месечно. Можете да го изберете вашето прво уникатно видео за да ја тестирате оваа услуга, но ако му се допаднете, од второто, месечната претплата е веќе многу интересна.

Каква иднина за Weelearn?

Weelearn гледа дека неговата публика постојано се зголемува. Корисниците прво ги привлекува одредена тема што ги интересира и ги засега. Заведени од формулата, тие избираат други формации и стануваат верни на платформата.

Ова е причината зошто Weelearn се обидува да развие уште повеќе нови теми и да го прошири својот каталог на курсеви за обука.

И ако станеш автор за Weelearn?

Ова е она што го нуди платформата! Секогаш во потрага по нови интересни и збогатувачки содржини, Weelearn е секогаш отворен за секој предлог.

Ако сте тренер, психолог, автор или експерт во одредено поле, можете да ја контактирате платформата Weelearn која секогаш се обидува да запознае луѓе кои најверојатно ќе го завршат каталогот за обука.

Се разбира, мора да исполнувате одредени услови. Мора да имате солидни вештини и богато искуство во една или повеќе области поврзани со здравје, благосостојба, личен и професионален развој, психологија или образование. Мора да имате совршено владеење со вашиот предмет и да бидете признат експерт во својата област.

Целата ваша дополнителна работа зборува во ваша корист. Можеби сте одржале конференции на пошироката јавност, професионална публика или во рамките на интервенција во компанија. Можеби сте биле објавени од сериозни и признати куќи.

Мора да бидете подготвени за структурирана и достапна обука за сите. Мора да знаете како да им се обратите на публиката која не ја познава вашата тема и ги популаризира вашите зборови. Weelearn внимава на фактот дека неговите формации се од интерес за сите, без разлика.

Сите важни елементи на вашето CV ќе ви овозможат да учествувате во авантурата Weelearn. Се разбира, мора да ви биде совршено удобно да зборувате пред камера и пред публика.

Тоа е тоа, знаете сè за Weelearn и можете да отидете на нивната веб-страница за да го разгледувате нивниот каталог и да гледате клипови од видеата за да ви дадете конкретна претстава за тоа што нуди платформата.