Францускиот јазик, секако, не е најлесно да се научи кога е странски за нас. Поради оваа причина, може да биде мудро да се потпрете на квалитативните француски ресурси и некои поддржувачи на различни природи за едноставно и ефективно изучување на францускиот јазик.

Содржини на страницата

Сакате да знаете како да научите француски јазик

Учењето француски, ако тоа не ви е мајчин јазик, бара усвојување малку поинаков пристап кон методите што се користат во Франција. Важно е да се знаат многуте граматички правила, особено поради сложеноста и специфичноста на јазикот на Молиер.

Зошто да научите француски јазик?

Францускиот јазик е јазик што се зборува во Европа, но исто така и во различни делови на светот. Франција е светска сила која се отвора кон широка културна разновидност и нејзиниот јазик нуди различни бизнис можности во Европа, но исто така и во остатокот од светот. Така, владеењето на француски јазик може да биде вистинско средство за професионалци во сите сектори (трговија, финансии, бизнис, увоз / извоз итн.). Оттаму може да отвори одреден број на врати на ниво на комерцијални партнерства, како и професионални еволуции.

Учењето француски не е лесно, повеќето странски студенти се согласуваат за оваа точка. Од друга страна, ако се потребни многу напори за да се постигне ова, не смееме да занемариме поддршка дека е можно да се добијат ресурси на француски јазик достапни на Интернет.

Како да одите за работа на францускиот јазик?

Учењето на нов јазик генерално сугерира стекнување цврсти основи во врска, бидејќи францускиот јазик вклучува многу пати, со многу различни, а понекогаш и сложени завршетоци. Конечно, францускиот јазик е богат со речник, кој нуди повеќе можности да игра со зборови, да го разбере нивното значење и да ги користи во реченици и текстови од различни видови. Мастеринг е вистинско задоволство.

За да научат француски, можно е да се потпрете на ресурсите за да стекнете знаења потребни за совладување на овој јазик. Интернетот е одлична алатка кога се користи за учење и учење во повеќе домени. Затоа, користењето на тоа за да научи француски може да биде многу интересно решение, дури и ако другите материјални ресурси исто така можат да играат важна и комплементарна улога.

Откријте комплетни и различни локации за асимилација на францускиот јазик

Откријте комплетни и различни локации за асимилација на францускиот јазик

Преку овој избор на веб-страници, можно е да се откријат сите аспекти на францускиот јазик како негова граматика, вокабулар, изрази или принципи на конјугација. Овие сајтови ги насочуваат своите содржини и ресурси на француски на возрасни ученици.

BonjourdeFrance

Сајтот Bonjour de France им овозможува на корисниците на Интернет сет едукативни листови подготвени за употреба и експлоатација. Потоа, тие можат да им бидат понудени на студенти или едноставно да работат независно со цел подобро да ги асимилираат различните аспекти на францускиот јазик благодарение на многу различни категории на прогресија: почетник, среден, автономен, напреден и стручен. Датотеките се многубројни и нудат методи на работа и вежби од различен вид насочени кон помагање на студентите во напредокот.

LePointduFLE

Флејшн (француски јазик како странски јазик) нуди илјадници корисни линкови за изучување на францускиот јазик, но исто така и да го научи на други луѓе. Вежби, часови, тестови, основи ... Можно е да се добијат квалитативни и комплетни ресурси за да се научи францускиот јазик преку разни теми и научени лекции од експерти од овој јазик. Десетици теми се нудат. Некои од нив се поврзани со семејството, боите, облиците, човечкото тело, храната, работата и професионалниот свет, слики, историја и многу повеќе. Оваа страница е многу комплетна и исклучително богата со ресурси на француски јазик.

Le Conjugueur Фигаро

Како што сугерира името, Конјугерот предложен од Фигаро овозможува да го спои било кој глагол на француски и лесно да ги добие сите завршувања, сите времиња и постојните режими. Тоа е прекрасна поддршка за оние кои сакаат да произведат француски текстови или да научат различни комбинации на различни групи на глаголи. Веб-страницата, исто така, нуди синоними за збогатување на неговиот речник и подобрување на неговото разбирање на францускиот јазик. Покрај тоа, корисниците на Интернет можат да учат француски преку граматика, вокабулар и вежби за правопис. Конечно, тие исто така можат да најдат игри и да пристапат на форумот за да комуницираат со другите и да си помагаат едни на други.

Лесен англиски

И покрај својот прилично застарен изглед и малку неуредна, веб-страницата "Франс Лејд" има многу добри ресурси за да научи француски и сета нејзина граматика. Обезбедените објаснувања се многу јасни и совршено прилагодени на сите нивоа на учење на францускиот јазик. Многу вежби се нудат на корисниците и се придружени со нивна детална корекција. Тие можат да бидат активирани од страна на корисниците за да им помогнат да ги разберат нивните грешки и нивното потекло. Тоа е многу добра алатка за редовно практикување и напредок.

ECML

Овој интернет ресурс е европска страница која има за цел да го промовира учењето на модерните јазици ширум Европа. Многу ресурси може да се симнат бесплатно на страницата. Покрај тоа, различни книги се наменети за учење на француски, како и интеркултурни прашања. Тоа овозможува да се позиционира позицијата на Франција во рамките на Европската Унија, додека се впушта во културата на земјата и нејзиниот јазик. Ова е идеален ресурс за оние со напредни француски јазични вештини.

Француски онлајн

Француската онлајн веб-страница е наменета за учениците кои бараат корисни материјали за учење во самостојно учење. Затоа, тие можат да пристапат до ресурси класифицирани според нивоата и посакуваните вежби. Меѓу нив, можно е да се најдат некои да пишуваат на француски, да читаат текстови или да зборуваат и да слушаат реченици. Совети за учење се достапни на сајтот, како и разни активности и практични алатки. Конечно, сајтот исто така нуди линкови до ресурси и автентични документи кои се многу корисни за учење на француски и дополнување на нечие знаење.

French.ie

French.ie е страница на вести и педагогија на француски јазик. Таа беше развиена од страна на Француската амбасада во Република Ирска, во соработка со Универзитетот во Maynooth, како и ирското Министерство за образование. Иако првенствено е наменет за асистенти кои зборуваат француски јазик, тој исто така може да обезбеди важни информации и педагошки ресурси за студентите кои зборуваат англиски јазик, кои сакаат да учат француски со релевантни и ефективни документи.

READ  Водич за најдобри ресурси за да научите германски јазик

LingQ

Тоа е платформа за учење на различни јазици. Вклучува богатство на јазични содржини, како што се текстови и аудио, како и алатки за изучување на вокабулар, како што се вежби, речници, следење на постигнувањата ... Тутори дури нудат и дискусии, како и прилагодени поправки на корисниците на платформа.

Подготви

Ако сте fanубител на приватни часови, но често сте биле разочарани. Наместо тоа, ќе заштедите време и пари. Различните филтри ќе ви овозможат да го изберете наставникот од вашите соништа. Исклучително интересен ако барате наставник кој зборува и на вашиот мајчин јазик. Можете исто така, во зависност од вашата достапност, да ве обучуваат многу рано или многу доцна. Од страната на цените има нешто за сите буџети. Најскапите не се нужно и најдобрите.

Искреност

Страницата Франк-Парлер има за цел да обезбеди препораки од читатели и асистенти на наставници кои зборуваат француски јазик, како и совети за добивање документи корисни за учење на француски јазик. Го развија наставници по француски јазик од Меѓународната организација на франкофонијата. Вести, совети, едукативни листови: многу разновидни ресурси се директно достапни на оваа високо реномирана страница.

EduFLE

EduFLE.net е заедничка страница развиена за наставници и студенти на FLE (француски како странски јазик). Можно е да најдете извештаи за стажирање, написи од соработници, како и дидактички досиеја. Веб-страницата EduFLE.net исто така е домаќин на билтен кој се ажурира секој месец од центарот за едукативна документација во Дамаск. Ова писмо се нарекува " ТИЦ-мент твое И носи многу корисни информации за посетителите на страницата.

Асимилирајте го францускиот јазик со избор на видеа и други медиуми

Асимилирајте го францускиот јазик со избор на видеа и други медиуми

Покрај лекциите и вежбите, исто така е можно да се искористат визуелните и звучните ресурси за да се научи францускиот. Подкасти, видео, картички ... сајтовите што нудат алтернативни ресурси се бројни и генерално многу добро дизајнирани. Тие особено дозволуваат да го уапсат јазикот на друг начин.

Podcastfrancaisfacile

Веб-страницата Podcastfrancaisfacile е трезен, организиран и јасен. Тоа може да работи на главните точки на граматиката со објаснувања на француски јазик. Клиенти, едноставно кликнете на копчето "игра" за аудио датотека автоматски ќе почне со работа и објаснувањата се доставуваат на доволно бавно темпо и прилагодени за студентите. Разбирање објаснувањето е многу важна, така француската се користи за да се објасни на часови е едноставна и погодна за аналитички тип на слушање. Повеќето аспекти на јазикот може да се работи како прилози, придавки, или директно објавија говор, сврзници, изрази, споредби ...

YouTube

Се користи за учење на француски, сајтот на YouTube може да се покаже како одличен ресурс. Навистина, десетици видеа им овозможуваат на интернет корисниците да имаат корист од објаснувањата на наставниците и другите луѓе од француско потекло. Овој ресурс е идеален за оние кои претпочитаат да им се објаснуваат часовите усно, наместо во писмена форма. Покрај тоа, интернет корисниците редовно се поканети да работат усно и да имаат корист од конкретни примери на изговорот на зборови и изрази на француски јазик. Видеата се редовно објавувани на овој медиум, активни веќе многу години и следени од милиони луѓе.

TV5Monde

Порталот TV5Monde е една од најдобрите алатки за учење француски јазик не само за деца и адолесценти, туку и за возрасни студенти. Навистина, страницата е исклучително сеопфатна. Особено, тој нуди пишани ресурси, интерактивни или не, како и видеа на различни теми. Понекогаш презентирани во форма на Webdocs, тие ви овозможуваат да научите француски јазик со помош на видео извештаи за тековните настани. Различни приказни ги споделуваат француски говорители, а видеата се прилагодени на разбирањето за луѓето што учат француски јазик.

Memrise

Веб-страницата Memrise нуди разни флеш-картички кои се многу едноставни за меморирање и многу популарни. Тие се наменети да ги поддржат корисниците на Интернет во учењето на францускиот јазик, обезбедувајќи им визуелни помагала кои се пријатни, јасни и едноставни за запомнување. Ова е страница посветена на луѓе кои сакаат едноставно да научат француски, со примери на концерти и едноставно да се разберат. Покрај тоа, дизајнот и навигацијата понудени од страна на сајтот се многу пријатни. Овие ресурси на француски јазик можат да бидат отпечатени и спроведени насекаде.

Точката FFL

Le Point du FLE е голема база на податоци што овозможува пристап до бројни ресурси на француски јазик од различни медиуми. Како резултат, корисниците на Интернет можат да пристапат до пишана содржина, но и аудио на француски јазик. Неколку видови вежби им овозможуваат да го стават на тест своето орално разбирање: граматика, правопис, вокабулар или вежби за изговор. Оваа страница е еден од најдобрите ресурси за учење француски јазик што можете да ја најдете на Интернет и е наменета за студенти од сите нивоа и од сите земји. Се занимава со сите аспекти на јазикот.

Задоволство од учењето

Веб-страницата наречена "задоволство на учењето" беше создадена од CAVILAM Vichy, што е затоа во Франција. Таа им овозможува на интернет корисниците и студентите да имаат неколку ресурси на француски, како што се образовни листови. Нивната цел е олеснување на експлоатацијата на разни мултимедијални извори, како што се кратки филмови, песни, радио емисии или интернет курсеви. Нивната цел е да создадат француски вежби за учење. Овие ресурси се многу корисни за оние кои сакаат да учат француски во целосна автономија и да имаат напредно ниво на овој јазик.

Le речник en ligne

Учителите за странски јазици генерално се согласуваат дека речниците се најдобри алатки за учење. Всушност, тие овозможуваат да пребарувате за француски зборови чие значење или дефиниција нѐ избегнува и во сите можни контексти. Така, крстозборите за време на разговор, во видео или во рамките на текст, може да се изучуваат. Така, нивното значење може да биде совршено разбрано. Онлајн, постојат многу алатки за преведување на зборови. Тие нудат јасни дефиниции, но исто така овозможуваат зборовите да бидат поставени во реченици за да го разберат нивното значење. Овој ресурс е совршен за учениците кои сакаат да патуваат во Франција или во земја каде што зборуваат француски, без да се грижат за речникот за хартија.

Забавувајте се додека учат француски

Забавувајте се додека учат француски

Да остане мотивиран и да продолжи со своите напори, учењето на францускиот јазик мора да остане задоволство и постојано забавно. Некои сајтови нудат да учат француски со креативност, малку хумор и допир на леснотија. Забавувајте се да откриете француски, исто така, помага да го асимилирате.

Elearningfrench

Француската страница на е-учење дава пристап до бесплатни часови по француски граматика и исто така ви овозможува да научите заеднички изрази на овој јазик. Корисниците на интернет можат да најдат песни и флеш-картички за да учат француски на друг начин, да се забавуваат и забавуваат. Некои ќе бидат изненадени и забавувани да откријат познати изрази често употребувани во Франција и во земјите од француско говорно подрачје!

БиБиСи француски

Веб-страницата на телевизискиот канал БиБиСи нуди пристап до многу содржини наменети за поедноставување на учењето на француски јазик. Се насочува кон една од неговите делови за децата, и им овозможува на корисниците да практикуваат, читаат и гледаат многу содржини на француски јазик. БиБиСи го комбинира задоволството да се информира и вестите за моментот со учење на говорен и пишан француски јазик. Многу игри се за возрасни, како и ТВ и радио наслови за да се разберат вестите на различни јазици. Ресурсите се исто така достапни за граматика, речник и наставници по француски јазик на странски јазик. Оваа страница е многу комплетна и затоа е наменета за различни профили на студенти на јазикот.

READ  Дознајте кинески корисни - Ултра ефикасен и слободен метод

Ortholud

За да научите француски додека се забавувате, целта на веб-страницата е наречена "Ортолуд". Забавни игри и вежби редовно се ставаат на интернет и им овозможуваат на оние што им даваат пристап до забавен метод за учење на францускиот јазик. Оваа нова локација се занимава со многу често невообичаени теми и невообичаени вести. Тој ги повикува своите читатели да поставуваат прашања што овозможуваат друго разбирање на предложените текстови. Ова е идеално за интернет корисниците кои сакаат да ги разберат сите аспекти на јазикот со користење на оригинални и различни француски ресурси.

Игри на TV5Monde

Учењето француски јазик, како и секој друг јазик, не е секогаш забавно. Како резултат, понекогаш е потребно да се помират смиреноста и релаксацијата со работата на јазикот. За тоа, нема ништо како забавни игри и активности. Како резултат, страницата TV5Monde нуди дел целосно посветен на игри и кој исто така нуди активности како што се квизови и фаќачи на зборови. Сите овие ресурси се прилагодени на различни нивоа на учење: почетнички, основни, средни и напредни. Така, сите корисници на Интернет можат да напредуваат без да го чувствуваат тоа.

Cia France

Благодарение на делот "Француз и тебе", веб-страницата на Cia France им нуди на интернет корисниците разни интересни игри и вежби за да го применат своето знаење на францускиот јазик. Тој нуди временски QCMs, игри наречени "падобран Роџер" или "запре воз", но и други активности. Сите тие се разиграни и интерактивни, и на тој начин овозможуваат пријатно потопување за играчи и студенти на францускиот јазик. Тоа вклучува текстови за да се заврши, зборови за слајд, изрази за откривање и разни други активности.

LesZexpertsfle.com

Оваа страница е блог со образовни цели за обучувачи на ФЛЕ. Ресурсите што ги обезбедува исто така може да бидат корисни за француските студенти со доволно напредно ниво. Веб-страницата користи особено неверојатен и забавен тон. Тој нуди клуч клучните активности со автентични документи и различни работни медиуми. Нови ресурси редовно се објавуваат на интернет, овозможувајќи им на учениците брзо да напредуваат и да научат ефективни техники за учење во текот на неделите.

Совршен вашиот акцент и воз да зборувате како вистински Французин

Совршен вашиот акцент и воз да зборувате како вистински Французин

Знаејќи како да формираат реченици на француски јазик и да ги разберат изјавите на други луѓе се две идеи кои се целосно дел од француското учење. Но, студентите кои сакаат да го совладаат овој јазик, исто така, мора да го работат својот говорни Французи. Нивното изговарање на зборови, фрази и реченици е важно. Различни сајтови и ресурси ставени на интернет овозможуваат да се работи на оваа клучна точка.

TV5Monde

Уште еднаш, страницата TV5Monde се истакнува по прецизноста на својата содржина и квалитетот на понудените ресурси за изучување француски јазик. Различни белешки се достапни и сите тие се придружени со видео специјално посветено на изговорот на звук. Така, студентите по француски јазик лесно можат да го разберат прашањето за нивното владеење со францускиот акцент и различните звуци што постојат. Овие мали картички имаат многу детали. Тие се лесни за разбирање и достапни на сите нивоа.

Phonétique

Францускиот јазик е прилично комплициран јазик за асимилација, и за кој секоја вежба е корисна. Работата за изговорот на зборовите е многу важна кога сакате да научите француски јазик и да се разберете од франкофоните. Веб-страницата "Phonetic" затоа им нуди на интернет корисниците да работат на различни букви од азбуката и нивниот изговор. Вежбите треба да се спроведуваат во самостојно учење. Тие имаат за цел да им помогнат на учениците да го совладаат изговорот на специфичните звуци на францускиот јазик.

Flenet

Веб-страницата Фленет исто така е наменета за студенти на француски јазик на странски јазик. Става им на располагање многу видео и аудио ресурси. Целта е да им се овозможи да работат на изговорот на зборови и звуци карактеристични за францускиот јазик. Така, тие имаат можност да го усовршат својот акцент. Тие можат да работат на песни, текстови, радио програми, дијалози или дури и синтетизирање на глас. Разновидноста на содржината е богатството на оваа веб-страница.

Acapela

Акапела е место посветено на изговорот на текстови напишани на француски јазик. Тоа им овозможува на учениците да слушаат текст напишан од нив. Така, тие имаат можност да ги користат зборовите и фразите по сопствен избор со брзина и едноставност. Веб-страницата, исто така, пренасочува кон видеа и интерактивни содржини.

Статив

Трипод е веб-страница која нуди курсеви за фонетика за учениците од почетните степени. Вежбите што тој ги става на интернет се интерактивни и имаат корист од конкретни одговори. На оваа страница, можно е да работите различни категории. Тој се залага за работата на звукот на францускиот јазик и разбирањето на неговите специфичности.

Фонетика разбира

Оваа страница нуди само-исправни фонетски вежби за студенти од сите нивоа. Веб-страницата, исто така, зависи од престижниот Универзитет во Хонг Конг. Корисниците на интернет можат да пристапат до различни форми. Така, тие можат да ги проучуваат звуците на француски, назалните самогласки. Но и секвенците, врските, согласките, изговорот на самогласките ... Целта на сајтот е да понуди комплетни курсеви за изговорот на буквите, зборовите и звуците кои доаѓаат од францускиот јазик. Секој лист е поделен на многу многу комплетни вежби кои овозможуваат длабоко учење на францускиот акцент.

YouTube

Во прилог на понудата видео на лекции на француски јазик, платформата на YouTube е одлична поддршка за учење подобро да зборуваат француски. Но, исто така, да го подобри својот акцент. Само направете пребарување на звукот, линковите или буквите за изговарање. Потоа, корисниците лесно добиваат секакви видеа на оваа тема. Поради ова, можно е да се работи со концертни примери. Сепак, потребно е да се привилегира на содржината препознаена и како резултат на сериозни синџири. Но, на YouTube, упатствата во оваа област се генерално добро дизајнирани.

Научете француски со мобилност благодарение на апликациите за паметни телефони

Научете француски со мобилност благодарение на апликациите за паметни телефони

Многу апликации се појавија низ светот. Многумина нудат да учат различни јазици со голема леснотија и забава. Меѓу нив има и апликации посветени на изучување на францускиот јазик. Други нудат француски меѓу нивните големи каталози на странски јазици.

Babbel

Баббел е апликација позната и употребена низ целиот свет. Таа нуди да учи француски како и многу други јазици. Многу корисници ја ценат оваа апликација. Тие обично му даваат најдобри рејтинзи и коментари. Апликацијата нуди лекции развиени од експерти на францускиот јазик. Можно е да се најдат корисни и релевантни програми, како и голема едноставност на употреба. Достапна е на Android и iOS, а целосните програми не се бесплатни. Сепак, тие се многу комплетни и можат да напредуваат насекаде и многу брзо. Според корисниците, оваа мала инвестиција може да биде добра опција.

Проект Волтер

Проектот Волтер е исто така апликација која овозможува збогатување на неговото владеење на францускиот јазик. Ги води корисниците во учењето на многу граматички правила. Се случува да биде достапен и на сите мобилни уреди (паметни телефони и таблети). Веб-страницата исто така ја комплетира оваа апликација. Вториот го носи и името „Проект Волтер“. Оваа апликација нуди специфични француски методи за обука. Исто така, нуди надградби за учениците кои треба да направат сметка за нивните достигнувања. Од друга страна, редовно добива многу добри критики од многу корисници.

READ  Најдобри ресурси за учење на англиски јазик

(Апликација за iPhone, Андроид, Windows телефон)

Срдечната апликација

Апликацијата со името „Срдечен“ нуди прилично специфични бесплатни часови по француски јазик. Наместо тоа, тие се насочени кон оние што го изучуваат како странски јазик. Како такво, тој претставува совршен извор за учење француски јазик со мобилност и перформанси. Срдечниот е поделен на две апликации: обете нудат курсеви по француски јазик, со околу XNUMX активности и вежби. Апликацијата ја нагласува фонетиката. Тоа им овозможува на студентите да работат на нивниот изговор на зборови, изрази и реченици на француски јазик. Програмите што ги нуди се многу сеопфатни. Таа е достапна на мобилни уреди (таблети и паметни телефони).

(Апликација за iPhone, Андроид)

Коњугацијата

„La conjugation“ е, како што сугерира неговото име, апликација која има за цел да го подобри знаењето за конјугација на своите корисници. И конјугацијата е една од најтешките работи за совладување кога се обидувате да научите француски. Неправилни глаголи, условно, минато време, се менуваат во заменлива форма... Овие елементи генерално се дел од тешкотиите со кои се соочуваат учениците кога се обидуваат да го научат францускиот како странски јазик. Достапни се многу информации. Тие се однесуваат на модуси (индикативни, субунктивни итн.), времиња, пасивен глас или активен глас, групи и форми. Сè е придружено со разни вежби за конјугација за да се применат во пракса теоретските знаења презентирани на апликацијата.

(Апликација за iPhone, Андроид)

На Larousse речник на мобилни телефони

Некои студенти понекогаш се во движење, патуваат или престојуваат во Франција. Тие можат да посетат и земја во која се зборува француски. Во овој случај, вообичаено е да се најдат зборови што не можеме да ги идентификуваме. Или да разберат одредени изрази. Во овој случај, може да биде корисно да имате речник при рака, само што речиси никогаш не е така. Со речникот Larousse на мобилни телефони, корисниците можат да пристапат до сите видови информации за зборовите што ги бараат. Синоними, етимологија на зборови, сродни изрази. Тоа е совршена алатка за да продолжите да „размислувате на француски“. Но и кога се обидувате да го усовршите својот речник во секое време и секаде во светот.

(Апликација за iPhone, Андроид, Windows телефон)

Апликацијата "Подобрување на вашиот француски"

Оваа апликација е заснована на книгата на Жак Боухимин и нуди повеќе од двесте лекции од француски јазик. Исто така, нуди неколку видови на интерактивни тестови кои се достапни во квиз формат. Милиони корисници веќе ја преземале апликацијата, која редовно добива многу добри критики и коментари. Ова се должи на неговата разновидност, но и на квалитетот на дадените лекции и нивната едноставност на разбирање. Тоа е многу добра алатка за студентите на францускиот јазик и на сите нивоа.

Образовни ресурси за деца

да учат француски со своите деца

Интернетот е моќен медиум кој овозможува пристап до многу интересни алатки за учење на француски јазик. Некои се општи, додека други нудат насочени упатства кон граматика, вокабулар или конјугација. Почетник, среден или потврден: секое ниво се разгледува. И некои ресурси исто така ќе бидат многу ценети од помладите студенти на француски јазик.

Voyagesenfrancais

Оваа страница е наменета за деца кои сакаат да одат во Франција или во земја каде што зборува француски. Тој носи многу знаење и чита, слуша и споделува ресурси за да научи француски околу темата за патување. Вежбите во форма на прашања и одговори им овозможуваат на најмладите да практикуваат читање и разбирање на француски додека се забавуваат.

Delffacile

Оваа страница е многу богата со вежби првенствено за деца кои сакаат да научат француски и да уживаат во квалитетни ресурси. Може да се работи на неколку вештини, како што се читање на текстови, слушање содржини, пишување или зборување на француски јазик. Активностите се секогаш прогресивни во овие четири вештини, и затоа се прилагодени на способностите и нивото на секое дете. Дизајнот на страницата е забавен, но исто така многу лесно да се земе во рака за најмладите. Активностите се оценети од 1 до 4 врз основа на нивниот степен на тежина. "Јазични точки" им се достапни на децата за да им помогнат кога ќе се соочат со потешкотии. Тие можат да ги изведуваат пред или по вежбите, според нивните желби или нивните потреби.

Лесни француски активности

Оваа друга веб-страница е наменета и за млади луѓе кои сакаат да научат француски јазик со вежби и забавни игри. Тие можат да тренираат според нивното ниво: „лесни“, „средни“ или „почетници“. Тоа им овозможува на децата да играат различни игри и да ги научат основите на францускиот јазик како што се бои, месеци, животни ... Богатството на темите им овозможува на сите деца да работат на теми што ги засегаат и ги интересираат за да напредуваат побрзо

TV5Monde

Сајтот TV5Monde посветува портал за учење француски јазик на деца на возраст од три до дванаесет години. Многу програми се посветени на различни возрасни групи како што се 4-6 години или 5-7 години. Тие се особено прилагодени на тековните настани и нудат секакви теми кои генерално ги ценат децата. Им се нудат видео упатства, песни, забавни вежби за споредба, како и други разновидни и интересни активности.

Друг портал на TV5Monde е за млади луѓе од 13 до 17 години. Во прилог на олеснување на учењето на францускиот јазик, сајтот се занимава со актуелни теми како што се информации, проекти, натпревари, француски пејачи во моментот да се интересираат и да ја освојат намерата на младите луѓе.

LanguagesOnline

Тоа е место за деца и има едноставен дизајн како достапен. Вежбите се многу различни и им овозможуваат на децата да учат француски преку игри и вежби дизајнирани посебно за нив. Тие, исто така, имаат разлика да бидат интерактивни, што му овозможува на детето да ги чуе речениците и да ги чита за да го подобри неговото разбирање на врти на речениците и нивното значење. Многу теми се покриени, како што се боите, броевите, писма, семејството, животните, возраста, училишните предмети, времето, приказни, човечкото тело, транспортот, страстите и повеќе . Дури е возможно и да се преземат песни за слушање и работа на други медиуми.

На сајтот Carel

Документите понудени на оваа страница се резултат на работата која произлегува од партнерството помеѓу различни професионалци од француски како странски јазик (ФЛЕ), како што се наставниците и учесниците. Тоа е збир на ресурси што децата можат да ги преземат, отпечатуваат, исечат, превиткуваат или ставаат. Овие ресурси обезбедуваат пристап до забавно учење на францускиот јазик. Достапни се разни игри, како што се лото игри, меморија, игра на портрети, игра на гуска, друга домино ... Целта на овие ресурси и да се натераат децата да користат француски јазик за да играат и да комуницираат околу активностите кои ги забавуваат и интересираат.

Индикациите за деца

За брзо да го пронајдат значењето на еден збор, децата може да се обратат до познатиот пребарувач на Google и нејзината преведувачка услуга. Сите што треба да направат е да напишете непознат збор или фраза на француски јазик и да го добиете преводот на нивниот мајчин јазик. Ако услугата постојано се подобрува, таа исто така може да предизвика лоши преводи и да ги доведе во заблуда. Токму затоа е подобро да се преведе само зборот, а не цела реченица. Преводот ви овозможува брзо да го научите значењето на еден збор.