Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Француските прекуморски територии денес мора да преземат неколку предизвици, кои влијаат на еколошките, економските и социјалните аспекти.

Овој курс обезбедува подобро разбирање на оваа потреба за одржлив развој на француските прекуморски територии и има за цел да покаже дека луѓето и актерите се веќе вклучени во овие прашања, на сите прекуокеански територии.

Овој курс е составен од 3 дела:

Првиот дел ви објаснува кои се 1-те цели за одржлив развој, универзални, неделиви, вистински компас за одржлив развој на меѓународно ниво.

Намалување на ранливоста на глобалните промени, борба против сиромаштијата и исклученоста, контролирање на отпадот и загадувањето, прифаќање на предизвикот за јаглеродна неутралност: вториот дел ги претставува главните предизвици на одржливиот развој и транзицијата што треба да се преземат за сите територии во странство.

Конечно, третиот дел ви носи сведоштва од посветени луѓе и актери, партнерски иницијативи развиени во трите океани.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Зошто Французите треба (повторно) да научат да пишуваат?