Со зголемувањето на цените во Франција, на многу семејства им е се потешко да живеат достоинствено во Франција. Храната и залихите се често првите позиции погодени од кризата, што значи дека неколку домаќинства веќе немаат доволно за јадење, или многу малку. За да се поттикнат активностите за локална помош, во последниве години се појавија многу проекти, вклучително и la Geev платформа. Специјализиран во организацијата на донации помеѓу поединци, овозможува ограничување на отпадот во Франција со насочување на вишокот на некои на други на кои им е потребен. Повеќе детали подолу.

Што точно е Геев?

Geev е првата апликација за донации да се појави во Франција. Креаторите на оваа платформа имаа за цел да организираат донации на стоки и храна помеѓу поединци, во сите региони на Франција. Оваа апликација е достапна за сите и им овозможува на неколку луѓе да се разменат меѓу себе за да организираат операции за собирање и давање донации помеѓу поединци. Бесплатен и лесен за користење, апликацијата Geev е достапна на App Store и Play Store. Благодарение на функцијата за геолокација, можете брзо да ги најдете сите луѓе кои имаат потреба од донации во ваша близина. Разговарајте со сите корисници на апликации благодарение на интегрираниот систем за пораки, ќе можете да развивате односи со сите видови профили во Франција.

READ  Напиши CV

За да ги направи работите повозбудливи, тоа е можно да сеподобрете го вашиот профил на Geev секој пат кога ќе направите донација. По секоја акција на вашиот профил се додава банана, што ќе ви овозможи секој пат да го подобрувате вашиот аватар. Користењето на апликацијата или веб-локацијата е бесплатно, но можно е да се избере опционална претплата за уживајте во повеќе придобивки со Geev Plus.

Што можам да донирам со апликацијата Geev?

Si платформата Geev главно беше создаден за поврзување на различни донатори во Франција, развојот на страницата и апликацијата овозможија да се организираат многу ефективни локални операции за донации. Со зголемувањето на интересот што го покажуваат поединци за овие акции, апликацијата има се повеќе корисници од различни региони на Франција. Дали ти сакаш да прават донации на луѓето околу вас, можете да прибегнете кон Геев за:

  • донирајте храна за доброто на многуте семејства кои се борат да обезбедат дневни оброци, за да можете да донирате секакви прехранбени производи што не ви се потребни;
  • донирајте предмети што повеќе не ги користите, предмети што ве натрупуваат и заземаат премногу простор во вашиот дом, но сепак се добри за користење. Се што ви треба е реклама за да најдете купувач за вашата понуда.

Се разбира, не двоумете се да зборувајте за апликацијата Geev околу вас, бидејќи колку повеќе се зголемува бројот на корисници, толку повеќе сиромашните семејства ќе имаат шанса да ја најдат вистинската личност за помогне да се задоволат нивните дневни потреби.

READ  Урбана мобилност во Африка

Како да донирам преку апликацијата Geev?

Или се работи за мобилната апликација или страницата Geev, можете да следите многу едноставен процес за да ги организирате вашите донации и да им помогнете на луѓето кои имаат потреба во ваша близина. Единствената разлика е во тоа што треба преземете ја апликацијата за да работи од вашиот паметен телефон, што не е случај за посветената страница. Сакате да донирате предмети или храна преку Geev, еве го методот што треба да го следите:

  • објавете ја вашата реклама: штом сте на апликацијата или страницата Geev, треба да започнете со објавување реклама што ги содржи сите артикли и храна што не ви се потребни. Пожелно е огласот да се придружува со неколку фотографии;
  • разговарајте со други корисници: ако некој ја смета вашата реклама интересна, може да ве контактира за да побара повеќе информации, не двоумете се да разговарате со вашите контакти за да одредите одреден состанок;
  • донирајте ги вашите донации: донирајќи ги предметите и храната што ве натрупуваат, добивате двапати, бидејќи ги израдувате луѓето и имате корист од дополнителен простор во вашиот дом.

Како да имате корист од донации на Geev?

Ако ви треба нешто, било да е тоа храна или предмети, сигурно ќе ви треба најдете ја вашата среќа со апликацијата Geev. Донаторите ви даваат различни понуди на огласите, а последните се придружени со фотографии за да ја потврдат добрата состојба на бизнисот што треба да се донира. Едноставно консултирајте се со различните објавиes помагачи да го пронајдете она што го барате. Откако ќе ја пронајдете храната или предметот што ви треба, можете да започнете разговор со лицето што ја организира донацијата. Притоа, lапликацијата интегрира пораки што ќе ви овозможи да воспоставите постојан контакт со различните донатори на платформата Geev. Ова ќе ви даде можност да ја имате адресата на донаторот и да најдете интересно време за собирање на донацијата.

READ  Дипломиран менаџер за маркетинг со IFOCOP, тој му дава поттик на неговиот професионален проект за преквалификација

Сега кога сте го направиле сето тоа, се што треба да направите е да ја земете вашата храна или предмет од адресата на донаторот. Како што можеш да видиш, донациите се организираат дискретно со голема леснотија на контакт меѓу двете страни. Во иднина, можете да ја користите апликацијата ако сакаш нешто.

во кратки црти

Geev е апликација која организира донации на храна и донации на предмети помеѓу поединци во Франција. Има илјадници корисници во сите региони на Франција, особено во големите градови, каде што станува сè потешко да се одолее на зголемените цени. Разговарајте со донаторите, за да можете да ги имате сите потребни детали за секое решение. Доколку и вие одлучите да учествувате во овие активности за да донирате храна или предмети што повеќе не ги користите во вашиот дом, можете преземете ја апликацијата Geev и почнете со добрите дела сега.