Математиката е насекаде околу нас, во секојдневниот живот
На ова патување пристапивме со истакнување на сите можности кои ја претставуваат математиката во секојдневието на секој човек:
• Гледајте тениски натпревар и предвидете го победникот
• Проучете ја еволуцијата на популациите користејќи различни методи, и на тој начин преземете улога на демограф
• Разберете енигматичен и фасцинантен објект: Рубиковата коцка
• Набљудувајте го светот и природните појави од агол на фрактали
• Вежбајте да сечете торта на строго еднакви делови

Овој курс е дизајниран од студенти од инженерско училиште. Тие се најспособни да ви ги претстават овие теми, да ги истражат од разигран агол.
#Genius обезбедува пристап до ресурси надвор од вашето ниво на одделение

А ако сте малку „лути“ на науката, #Genius ви дава можност да се помирите со математиката, движејќи се со свое темпо.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Целта за успех: станете супер студент!