Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Опис

Знајте ги главните фази на комерцијалниот однос во BtoB за да го структурирате вашиот пристап, да стекнете ефикасност и да ги ставите шансите на ваша страна за продажба. Како да се однесувате орално, да подготвите типично сценарио за состанок, да ги прифатите вистинските техники за продажба и преговарање, да го совладате времето на состанокот.

Комерцијалното одржување генерално се состои од 9 фази:

– првиот контакт: создавање атмосфера

– воведот: теренот

– испрашување: активно слушање

– продажниот терен: ти имаш проблем, јас го имам решението

- одговор на приговори

- комерцијално преговарање

- заклучокот: потпис

- барањето за препораки

- земање одмор

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Студирање право: Вовед