Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Законот „Авенир“ за стручна обука, усвоен на 5 септември 2018 година, радикално го промени светот на обуката во Франција. Специјализираните институции се прилагодија на револуцијата на вештините, еден од најголемите предизвици во наредните години.

Вештините се развиваат побрзо од кога и да било: професиите исчезнуваат за да се направи место за други кои дотогаш биле непознати. Дигитализацијата на деловните процеси бара нови вештини и брза адаптација. Затоа, соодветен систем за обука е голем предизвик за државата и за оние кои сакаат да го гарантираат нивниот пристап до вработување.

Оваа обука е посветена на суштински промени во системот на финансирање на стручното образование. Ги разгледуваме критериумите за акредитација на образовни институции и програми за стручна обука. Истражуваме механизми како што се сметките за лична обука (CPF) придружени со механизмот на Советот за професионален развој (CEP) за да обезбедиме подобри совети и насоки.

Се дискутираат различните алатки кои компаниите и советниците за кариера ги користат за да им помогнат на вработените да ги развијат и финансираат нивните различни курсеви за обука.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Објавување непопуларна одлука: што да правам?