Пошта или пошта: што треба да се претпочита?

Обраќањето писмо или пошта до дописник е многу раширена практика. Дури и денес да постои можност да се препорача пошта, јасно е дека поштата гарантира поголема брзина во преносот на пораките. Сепак, постојат прилики во професионалниот контекст кога користењето е-пошта е поповолно од писмото. Сепак, не треба да се занемари правилната употреба на љубезни формули. Пошта или пошта: кои треба да се претпочитаат и кои љубезни формули се погодни за одредени околности?

Кога да испраќате писма?

Препорачливо е да се испраќаат писма во одредени специфични контексти. Понекогаш законот е тој што бара од вас да го направите ова.

Во работниот свет, вообичаено е да се испрати писмо за оставка, да се повика на разговор за отказ или да се прекине пробниот период со формализирање на барањето или одлуката во писмо.

Во однос на односите меѓу купувачите и добавувачите, можеме да наведеме меѓу околностите кои бараат адреса на писмо, формално известување за неплатена фактура, извинувања по испорака на неисправен производ или формално известување за испорака на нарачка.

Кога треба да претпочитате да испраќате професионална е-пошта?

Практично, испраќањето писмо одговара на дневните размени што се случуваат во професионалниот контекст. Ова е случај кога станува збор за испраќање понуда до потенцијален клиент, за повторно лансирање на клиент за задоцнета фактура или испраќање документи на колега.

READ  Шаблон за писмо за да побарате да ја добиете вашата лична плата

Но, едно е да се знае кога да се користи професионална е-пошта, а друго е добро да се користат љубезни изрази.

Која е структурата за последователна е-пошта?

Последната е-пошта на клиентот е генерално структурирана во 7 дела. Меѓу нив можеме да наведеме:

  • Персонализираната љубезна формула
  • Куката
  • Контекстот
  • Проектот
  • Повикот за акција
  • Транзицијата
  • Последна љубезна фраза

Во однос на учтивата формула на почетокот на е-поштата, се препорачува да се персонализира. Можете да кажете на пример: "Здраво + Презиме / Име".

Што се однесува до конечната љубезна формула, можете да ја усвоите оваа: „Во очекување на вашето враќање, ви посакувам убав крај на денот и секако останувате на располагање“. Оваа љубезна формула одговара на клиентот со кој имате донекаде обемна деловна врска или на клиентот што особено го познавате.

Кога станува збор за клиент со кој немате развиено секојдневен однос, учтивата формула на почетокот на е-поштата треба да биде од типот „Господин…“ или „Госпоѓа…“. Што се однесува до учтивата формула на крајот од е-поштата, можете да ја користите формулата „Во очекување на вашето враќање, ве молиме прифатете го уверувањето за моите најдобри чувства“.

За пренос на цитати до клиент, структурата е речиси иста. Меѓутоа, за да испратите документи на колега, ништо не ве спречува да се поздравите. На крајот од е-поштата се препорачуваат и љубезни изрази како „Со почит“ или „Со почит“.

READ  Образец за е-пошта да се извини на колега