Оваа бесплатна обука за оптимизација ќе ви помогне да ги разберете основите на оптимизација на лице место, техничко и надвор од локацијата. Преку споделување на екранот, Алексис, маркетинг консултант и основач на агенцијата Profiscient, ги претставува бесплатните алатки што треба да ги користите за да започнете.

Целта е да им се помогне на учениците (професионалци за дигитален маркетинг или сопственици на мали и средни претпријатија кои се нови во SEO) да дефинираат стратегија за оптимизација прилагодена на нивниот сајт и бизнис модел и да ја имплементираат нивната стратегија за оптимизација со повторување на методологијата и научените трикови.

Алексис го започнува видеото со стратешки дел (разбирање на процесот на донесување одлуки и типовите на клучни зборови што одговараат на секој чекор) за да ги максимизирате вашите шанси да дефинирате победничка стратегија за оптимизација за секоја локација. Затоа, не е неопходно да се започне со главата надолу, туку да се разбере намерата зад секое барање за пребарување и да се заклучат најдобрите можности за вашиот сајт.

Како што видеото напредува, ученикот ќе открие околу десет главно бесплатни алатки за оптимизација. Тој ќе може да ги постави и потоа да ги користи за да ја оптимизира својата страница, да добие линкови од неговите конкуренти, да ги разбере можностите за оптимизација што треба да се искористат и да создаде исцрпна листа на клучни зборови.

Конечно, ученикот ќе научи за важните метрики за следење на перформансите и како да ги следи и анализира нивните перформанси на оптимизација со Google Search Console и Google Analytics.

Оваа бесплатна обука навистина има за цел да го демократизира SEO преку помагање на што е можно повеќе луѓе…

Продолжете да ја читате статијата на страницата dпотекло →