Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Здраво на сите

Моето име е Френсис, јас сум консултант за сајбер безбедност. Работев како консултант во оваа област долги години и им помагам на компаниите да ја заштитат својата инфраструктура.

На овој курс ќе научите како чекор по чекор да креирате безбедносна политика на информациски системи, од нејзиниот развој до имплементација.

Прво ќе ја покриеме важната тема информациски системи, а потоа ќе ве запознаеме со различни техники и принципи кои можат да ви помогнат во работата.

Ова поглавје објаснува како да се креира документ ISSP, од анализа на ситуацијата, идентификување на средствата што треба да се заштитат и утврдување на ризиците, до развивање на политики, мерки и барања за заштита на IS.

Потоа ќе продолжиме со опис на принципите за спроведување на одржлива политика, акционен план и метод на континуирано подобрување со помош на тркалото Деминг. Конечно, ќе научите како ISMS може да ви помогне да добиете поцелосна и повторлива слика за перформансите на вашиот ISSP.

Дали сте подготвени да спроведете политика за заштита на информациските системи на вашата организација од А до Ш? Ако е така, добар тренинг.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Бесплатно: Создадете дигитално потпишани документи со Zoho Sign