Овој Mooc беше копродуциран од Class'Code Association и Inria.

Во време кога еколошката транзиција често се римува со дигиталната транзиција, што е со влијанијата на дигиталната технологија врз животната средина? Дали е дигиталното решение?

Под капакот на виртуелизација и дематеријализација, тоа е всушност цел екосистем кој троши енергија и необновливи ресурси и се распоредува со голема брзина.

И покрај тоа што беа потребни речиси 50 години за да се преземе мерката за климатските промени, да се стабилизираат индикаторите и податоците, да се дојде до консензус што дозволува акција.

Каде сме на дигитален план? Како да се најде патот во информациите и понекогаш контрадикторните говори? На кои мерки да се потпреме? Како да започнете сега да дејствувате за поодговорна и поодржлива дигитална?

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Користете алатки за веб-маркетинг за да го зајакнете вашиот бизнис