Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Изворите се комплицирани. Инаку, не би зборувале толку често за тоа.

Се работи за наоѓање и привлекување кандидати кои ќе направат разлика. За да го направите ова, треба да создадете вистинска инка за да ги донесете кај вас. Мора да ги изберете вистинските алатки и медиуми за ширење на вашите информации.

Некои активности за регрутирање се лесни бидејќи има мала конкуренција во засегнатите сектори. Другите се „катастрофални“, затоа што треба да ги играте сите карти за да добиете кандидати во одредени гранки.

Во овој курс, ќе научите за околината за регрутирање и како таа е постојано под влијание на социјалните и економските флуктуации.

Ова ќе ви овозможи да го користите постојано проширување на опсегот на алатки за човечки ресурси. Ќе научите традиционални методи на истражување и разновидни алатки за дигитално истражување кои се надополнуваат и збогатуваат едни со други.

Во ова упатство ќе најдете подетални информации за тоа како да ги користите сите овие алатки.

– Список за проверка на она што треба да направите пред да започнете.

– Направете „Профил“ на идеалниот кандидат.

– Оптимизација на дистрибуција и презентација на вашата понуда.

Конечно, ќе ја разгледаме деловната комуникација потребна за привлекување на вистинските кандидати.

Потоа можете да почнете да барате кандидати и да видите кои методи се корисни и кои ќе ве водат директно во ѕид.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→