Денес го запознаваме Димитри, мотивиран млад човек кој неодамна дипломирал на ifocop по неговата 8-месечна обука за да стане Web Developer. Веќе има BAC + 2 во Менаџмент информатичка технологија, еве го на 30 години, двојно сертифициран и можеби на пат кон трета диплома за да продолжи да ги развива вештините и да ја зајакне својата вработливост на пазарот на труд!

« Од моја гледна точка, тоа е многу едноставно, обуката е од суштинско значење и е доживотна, континуирана, особено во професии како нашата “. За Димитри (30), поранешен (а можеби и повторно?) Ученик на ифокоп, обуката е многу повеќе од знаење што го асимилирате или диплома што ја прикажувате на вашето CV. Не, тоа е попрво, како што би рекол, „приказна за држење на телото“. Прашање потребно за да бидете во тек ... и да се направите попривлечни на пазарот на труд. Ова е и првичната причина за нејзината прва регистрација со ifocop. Страствен за ИТ и носител на ИТ менаџмент BAC + 2, тој природно се ориентираше кон обука на веб -развивач, која трае 8 месеци, од кои половина во училиште, а другата во бизнис. „Барав обука која ги комбинира теоријата и практиката, што може