Име: ЈОНИОТ. Име: JÉRÔME. IFOCOP дипломиран. Позадина: Менаџер на производи во индустријата за забава скоро 12 години. Тековна позиција: Маркетинг менаџер за париски МСП специјализиран за дигитална комуникација.

Éером, кој си ти?

Јас имам 44 години. Во моментов сум стациониран во Париз во рамките на компанијата Canalchat Grandialogue, каде што работам како менаџер за маркетинг по професионално преквалификување иницирано со мојата регистрација на IFOCOP.

Зошто ова професионално преквалификување?

Да речеме дека по дванаесет години поминати работејќи како Менаџер на производи во мојата стара компанија, ја обиколив професијата. Веќе немаше никакви предизвици да ме мотивираат секојдневно, па дури ни изгледи за професионален развој. Досадата беше поставена во ... Во договор со мојот поранешен работодавач, се согласивме дека конвенционалното раскинување е најдобро решение.

Пауза што ве доведе до училниците на IFOCOP.

Да Но, пред тоа, беше потребно да се помине низ полето Pôle Emploi. Токму таму, со проучување на пазарот на трудот и достапните понуди, се почувствува потребата да се обучам. Од Менаџер на производи до Менаџер на маркетинг, може да се помисли дека постои само една ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Пауза за кафе: Интерперсонална комуникација