• Разберете ги главните карактеристики на диплома и можностите што ги нуди; ова, благодарение на препораките од студенти, наставници и тимови кои ги поддржуваат учениците во текот на нивното образование.
  • Избор на вистинската диплома
  • Организирајте се што е можно подобро и подобрете ја методологијата за да успеете на приемните испити и/или интервјуата.
  • Подобро да ги препознаете разликите помеѓу програмите за бизнис школи и другите покласични универзитетски курсеви, така што секој ќе го најде своето место во однос на нивните проекти за обука.

Опис

Овој курс, понуден од ESCP Business School и SKEMA Business School, е наменет за сите студенти кои се прашуваат дали да се посветат на диплома, без оглед на специјализацијата.

Како и многу студенти кои избираат диплома за да ги продолжат своите пост-бакалауреат студии, ќе ги откриете неговите особености, методите за пристап и нивоата потребни на влезот, како и можностите за понатамошни студии и кариери што ќе ги понудите.

Овој MOOC ќе ви помогне да ги ставите сите средства на ваша страна за да успеете во вашиот влез во диплома.

Диплома е достапна за секого; само треба да бидете мотивирани и љубопитни.