Печатете пријателски, PDF и е-пошта

До крајот на овој курс, ќе можете да:

  • знаат околностите во кои е откриен ракот
  • да ги разбере фазите и методите на дијагностицирање на ракот и како тие се организирани со текот на времето
  • разбере како болеста му се објавува на пациентот
  • да се разберат предизвиците на дијагнозата за потоа да се обезбеди најдобар терапевтски менаџмент

Опис

Само прецизна дијагноза овозможува да се избере најсоодветниот третман. Овој курс ќе ви објасни зошто овој општ принцип е клучен кога станува збор за ракот.

Ракот или малигните тумори одговараат на болести кои имаат заеднички карактеристики, но и многу разлики. За сите овие видови на рак, кои се јавуваат кај пациенти кои самите имаат уникатни карактеристики, во моментов има голем број можни третмани. Со точна дијагноза ќе се избере најсоодветниот третман кој ќе се повика „Персонализиран третман“.

Карактеризира токму рак пред каков било третман е главен проблем кој вклучува клинички лекари, специјалисти за радиолошка и ткивна слика и биологија на рак.

Нашата мисија е да ви обезбедиме глобална визија од главните фази на дијагноза на рак.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Маркетинг по е-пошта за почетници