Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Во ова бесплатна иницијација на Excel во видео, откријте или откријте како

обележете ги границите, спојте ги ќелиите, користете ги функциите SUM, просечно, MIN, MAX и функцијата NB.SI за да продолжите понатаму. Willе разговараме за условно форматирање, суштинско во Excel. Исто така, ќе видите колку е лесно да се генерира графикон, било да е тоа хистограм или 3Д пита.

Останувам достапен во салон за заемна помош за да одговорите на какви било прашања во врска со овој курс.
Ако сакате да одите понатаму во учењето, откријте ги најкористените формули во Excel.
Содржина на оваа обука за Excel (времетраење: 55м47с)

Презентација на програмата

Презентација на програмата слободен 00:01:21

Направете табела

Обележете ги границите ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  План за обновување на туризмот од 24 јули 2020 година: она што е планирано Како водечка туристичка дестинација во светот, Франција гледа сериозно погодени цели делови од својата економија од последиците од пандемијата Ковид-19. Владата подготви „план за стимулации“.