Целта на овој курс е да го претстави секторот поврзан со живите професии во неговите различни аспекти и можните професионални места.

Тој има за цел подобро разбирање на презентираните дисциплини и занаети со амбиција да им помогне на средношколците да го пронајдат својот пат низ збир на MOOC, од кои е дел и овој курс, кој се нарекува ProjetSUP.

Содржините презентирани во овој курс се произведени од наставни тимови од високото образование во партнерство со Онисеп. Така можете да бидете сигурни дека содржината е доверлива, создадена од експерти во областа.

Ако сакате биологија, растенија, животни и ве интересира се што е поврзано со агрономијата, храната, здравјето на растенијата и животните, иднината на земјоделството... Тогаш овој MOOC е за вас! Затоа што ќе ви ги отвори вратите за различноста на професиите во земјоделското производство, земјоделската храна, здравјето на животните и услугите за земјоделско производство.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Започнете со дигитално производство