Здраво,

Добредојдовте на втората сесија од курсот „Заедно да го намалиме присуството на токсични метали на нашата чинија.“, на тема тешки метали во животната средина, нивните трансфери, нивните извори и нивните влијанија. Овој курс е на француски и француски знаковен јазик.

Благодарение на овој курс, ќе знаете сè за тешките метали: социјалните, економските и здравствените проблеми што ги предизвикуваат, нивното човечко и природно потекло, нивните патувања низ околината до нашата храна и конечно како истражувачите ги анализираат овие метали.

Имате избор помеѓу верзија на француски со преводи или на знаковен јазик со преводи. Трансциркцијата на текстот на видеото е исто така достапна за преземање за да ви овозможи да работите на хартиена верзија.

Работејќи најмалку 1 час / недела, можете да добиете сертификат за постигнување со 75% точни одговори на нашите квизови.

Овој MOOC е експеримент за пристапност и ќе ве замолиме да пополните прашалник за задоволство кога ќе биде готов.

Се гледаме наскоро.

Педагошкиот тим

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Подобрување на продуктивноста и постигнување на целите