Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Позиционирањето на пребарувачите не е секогаш лесно во зависност од вашата активност, вашите конкуренти и вашето знаење за оптимизација. Уште потешко е да се позиционирате кога целните прашања, односно клучните зборови што корисниците на Интернет ги внесуваат во пребарувачот, се ултра-конкурентни и на кои работат вашите конкуренти. Сепак, да се биде број 1 на овие прашања ви овозможува да стекнете огромни количини на сообраќај кон вашата страница, од кои некои би можеле да генерираат значителна продажба за вас.

Дали постои чудотворен рецепт за позиционирање на вакво барање?

Апсолутно не. Или барем не целосно. Секогаш можете да дејствувате според брзината на вашиот сајт (да ја подобрите нејзината техничка „структура“), при добивање врски (што се нарекува Netlinking) или на создавање содржина, но дејствувајте според сите овие. три лостови не можат да ви обезбедат врвно место на посакуваните прашања.

Во реалноста, SEO е неточна наука. Дури и најреномираниот експерт за природна референца не може со сигурност да каже дека ќе може да ве позиционира прв по ова или она барање.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Бесплатно пресметување: Креирање и форматирање на табела