Кога пишувате, сите прават грешки… Зошто?

Бидејќи францускиот јазик е тешко да се совлада. Има многу специфични потешкотии, како што се правилата за договор што вклучуваат неми букви или системот на акценти, хомофони, двојни согласки.

Бидејќи писмената размена се одвива побрзо и побрзо. Размислете за количината на е-пошта што се разменуваат секој ден или за комуникација со инстант разговор. И во двата случаи, ретки се луѓето кои внимателно лекторираат пред да кликнат на „Испрати“!

Бидејќи, во професионален амбиент, ние пишуваме под притисок. Фактот дека треба да се конструираат пораки, додека е прецизен во неговиот предмет, го намалува вниманието наменето за формата. Останатите грешки не секогаш произлегуваат од недостаток ...

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →